Új gépek a Wizz flottában

A Wizz Air légitársaság megállapodást írt alá a CDB Leasing vállalattal (a Kínai Fejlesztési Bank lízingért felelős üzletágával) hat darab A321ceo típusú repülőgép finanszírozására, beleértve a Wizz Air első két A321-esét, amelyek szállítása még ebben az évben esedékes.

„Szoros kapcsolatot alakítottunk ki a CDB Leasinggel, akik továbbra is támogatják növekedésünket, most pedig ők finanszírozzák az első két A321 típusú gépünket” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „A legnépszerűbb útvonalakon működtetett A321 jelentősen csökkenteni fogja az egységnyi költségeinket, mindeközben lehetővé teszi, hogy továbbra is alacsony viteldíjakat és több lehetőséget ajánljunk utasainknak, hogy helyet kaphassanak a kívánt járatokon.”

„A legnépszerűbb útvonalakon üzemeltetett A321-esek jelentősen csökkenteni fogják az fajlagos költségeinket, miközben lehetővé teszik, hogy továbbra is alacsony viteldíjakat kínáljunk utasainknak és több lehetőséget biztosítsunk, hogy helyet kaphassanak a kívánt járatokon.”
Az Airbus A321, amely az A320 típusnál hosszabb géptörzzsel rendelkezik, 230 férőhelyével nagyobb kapacitást biztosít a népszerű útvonalakon. A Wizz Air jelenleg 63 darab 180 férőhelyes A320-ast üzemeltet, amelyekből hatot szintén a CDB Leasing finanszírozott, ezeket 2014-2015 folyamán adták át.

A megállapodás feltételeiről a felek nem árultak el részleteket, de azt azért tudni lehet, hogy, a Wizz Air novemberben veszi át az első, decemberben pedig a második A321ceo (current engine option, a jelenleg használt hajtóművel ellátott) repülőgépet. Ezek a repülőgépek az Airbus-szal meglévő rendelés részét képezik. A Wizz Air nemrég erősítette meg 110 darab új, A321neo típusú gépre vonatkozó újabb megrendelését az Airbusszal, amelyek leszállítása a részvényesek jóváhagyása függvényében 2019-ben kezdődhet meg.

A CDB Leasing székhelye Shenzhen, Kína.

  • Megosztom