Új főszerkesztővel erősít a Médiapiac

Szeptember 1-től M. László Ferenc szakújságíró veszi át a Médiapiac magazin és a hozzá tartozó szakmai hírportál, a Médiapiac.com irányítását.

 

Az új főszerkesztő kinevezése része annak a megújulási folyamatnak, ami idén kezdődött, miután Magyarország legrégebben működő sajtófigyelője, az Observer Budapest Médiafigyelő Kft. megvásárolta a szaklap kiadási és konferenciaszervezési jogát. A kiadó célja az átalakuló hazai és nemzetközi médiavilág vonzó fórumává tenni a Médiapiac felületeit, értékes és praktikus szakmai tartalmakkal frissíteni a független médiumot.

 

A Médiapiac új főszerkesztője, M. László Ferenc korábban öt évig volt a Magyar Narancs, majd 2010 és 2015 között a HVG-csoport munkatársa. Részese volt a hvg.hu 2011-ben kezdődött megújításának, egy ideig a hírportál Itthon rovatának volt rovatvezető-helyettese. A hvg.hu az átalakulást követően közel megháromszorozta a látogatói számát.

 

2015 őszén a Népszabadság megújításán dolgozó Murányi András főszerkesztő hívására igazolt az országos napilaphoz, itt dolgozott az újság 2016. októberi bezárásáig. Ezt követően a Hír TV és a Magyar Nemzet munkatársa volt, de jelentek meg írásai a Libérationban, a Kreatívban, a Vasárnapi Hírekben is. Az elmúlt években rendszeresen publikált médiapiaci elemzéseket, egyik „krónikása” volt a piacot jelentős mértékben átalakító tulajdonosváltásoknak. Januárban pedig részt vett egy, az MTA által támogatott kutatásban is, amely a hazai print és online média viszonyának történetét vizsgálta. Két alkalommal, 2006-ban és 2013-ban Minőségi Újságírásért-díjban részesült.

 

A több mint 13 éves múlttal, komoly hagyományokkal bíró Médiapiac alapító-főszerkesztője, Szakács László nem távolodik el teljesen a laptól. A lap továbbra is számít szakmai tanácsaira és változatlanul fontos szerepet visz a Médiapiac konferenciáinak szervezésében.

 

  • Megosztom