Új fejlesztőközpontot nyitott az NNG

Fejlesztőközpontot nyitott az NNG Szegeden, az autóipari navigációs megoldásokat készítő cég jelenleg harminc embert alkalmaz a Tisza-parti városban, ezt a létszámot néhány hónapon belül ötven, középtávon kétszáz főre kívánják emelni.

 

A szoftverfejlesztő cég választása azért esett Szegedre, mert az egyetemen hosszabb ideje magas színvonalú informatikai képzés folyik, és a városban több sikeres informatikai beruházás valósult már meg. Az új fejlesztőközpontban a cég díjnyertes budapesti központjával megegyező színvonalú irodakörnyezetet alakított ki, és a munkatársaknak a fővárosival megegyező szintű bérezést nyújt a cég.

 

Az NNG a járműipar számára fejleszt navigációs megoldásokat, melyeket több mint harminc autómárka használ. Az idei a harmadik esztendő, amikor a vállalkozás árbevétele 40 százalékot emelkedik, és a következő évekre is hasonló bővülést terveznek. Az NNG világszerte nyolcszáz alkalmazottat foglalkoztat, közülük csaknem 250 dolgozót tavaly, százat idén vettek föl.

 

Fritz Zsombor, az NNG új fejlesztői központjának vezetője kifejtette, a szegedi fejlesztők már most a cég történetének egyik legnagyobb globális projektjén dolgoznak. A szakember hangsúlyozta, a központ együttműködése rendkívül szoros a Szegedi Tudományegyetemmel, csaknem húsz közös projektjük van a felsőoktatási intézménnyel, ahol tíz kutató folyamatosan az NNG megrendelésein dolgozik, a hallgatók számára pedig már kurzust is hirdetett a cég – olvasható az MTI beszámolójában.

 

  • Megosztom