Új fejlemény a TV2 eladása körül

A Fonyó Károlyhoz (Simicska Lajos üzlettársához) kötődő vállalkozás letétbe helyezte a TV2 vételárát. Korábban pedig a GVH engedélyét is kérték az ügylethez, ami alapján – szerintük – őket illeti a médiacég tulajdonjoga. Szerintük az nem okoz gondot, hogy a valamikori tulajdonos ProSiebenSat.1 nem engedélyezte a zálogjog törlését.

A Simicska Lajossal mostanában láthatóan jó kapcsolatokat ápoló Népszava mai cikke szerint letétbe helyezte a TV2 opciós szerződés szerinti vételárát a Simicska Lajoshoz és Fonyó Károlyhoz köthető Megapolis Media. Ezt a lappal egyébként Óvári Győző, a cég ügyvédje közölte.

Óvári a lapnak azt mondta, hogy azért került közjegyzői letétbe az összeg, mert a Ptk. így rendelkezik abban az esetben, ha a felek között jogvita alakul ki. Óvári kifejtette, egy jogi eljárás keretein belül fogják tisztázni, hogy az opciós szerződés létrejötte után a TV2 Media Group Holdings Kft. körüli cégmozgások jogszerűen történtek-e.

Az ügyvéd a Népszavának leszögezte, a vételi jog gyakorlásának két feltétele van, egyrészt, hogy a szándékot bejelentsék, másrészt hogy fizessenek is érte, lépésükkel mindkét kitétel teljesült. A ProSiebenSat.1 zálogjogával kapcsolatban kifejtette, hogy annak törlését senki nem kérte: „ügyfelem ezzel terhelve szerezte meg a céget, gyakorlatilag semmi nem változik, csak a zálogjog mást terhel” –- fejtette ki hozzátéve, hogy ennek tisztázása jelenleg is zajlik.

A lap arról is ír, hogy egyelőre titkolják az érintettek, hogy finanszírozhatja-e a TV2 megvásárlását Andy Vajna közpénzből. Az állami tulajdonú Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) ugyanis sajtóértesülések szerint a filmügyi kormánybiztos 20 milliárd forintos üzletének hitelezője lehet, de ezt nem erősítették meg egyelőre az érintettek.

  • Megosztom