Új vezetővel folytatja a Roche budapesti irodája

Tapasztalt vezető váltja a karrierjét Németországban folytató Eve Badert, a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. december végén távozó ügyvezetőjét: Martin Kikstein a globális gyógyszeripari vállalatcsoport távol-keleti szolgáltatóközpontjának éléről tér vissza a magyar fővárosba.

Öt évvel ezelőtt már eltöltött Budapesten tíz hónapot Martin Kikstein, aki a globális Roche-csoport három szolgáltatóközpontja közül az éppen megnyílt malajziai kedvéért költözött akkor Kuala Lumpurba. A távol-keleti és a csendes-óceáni térség 17 országát kiszolgáló RSS APAC (Roche Services and Solutions, Asia and Pacific) ügyvezetőjeként elévülhetetlen érdemei voltak a jelenleg már 750 főt foglalkoztató szervezeti egység felépítésében, sokszínű szervezeti kultúrájának megalapozásában – olyannyira, hogy a központ 2020-ban elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely Díját Malajziában.

A tavalyi év végén távozó Eve Bader helyébe lépő Martin Kikstein komoly, több mint két évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik. Mielőtt 2011-ben csatlakozott volna a Roche globális közösségéhez, a német szakember 13 évet töltött el az IBM-nél, előbb pénzügyi területen, majd a nemzetközi beszerzésekkel foglalkozó részlegen. Hisz a sokszínűségben és a befogadásban, valamint abban, hogy a nyitottságra és együttműködésre építő vállalati kultúra, amelyben mindenki megbecsültnek érzi magát, a legjobb közeg ahhoz, hogy mindenki a legteljesebben tudja kibontakoztatni képességeit. Martin Kikstein leszögezte: a Roche budapesti irodájának továbbra is kulcsszerepet kell vállalnia a cégcsoport nemzetközi szervezetében zajló fejlesztések támogatásában.

Eve Bader 2017 óta irányította a Roche budapesti irodáját, amely az évek során folyamatosan új szolgáltatásokkal egészítette ki portfólióját. A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező szakember vezetése alatt a cég hatalmas változásokon ment keresztül: a kollégák elkötelezettsége számottevően megnőtt, a fluktuáció pedig jelentős mértékben visszaesett. Eközben 900-ról 1200 főre bővült a 31 különböző nemzetiséget és számos női vezetőt felvonultató csapat, amely tavaly nyáron a Nordic Light Trio legújabb irodaházába költözött.

A karrierjét a cégcsoporton belül, a Roche németországi gyógyszerrészlegének pénzügyi vezetőjeként folytató Eve Bader szenvedélyes, figyelmes és újító vezetői stílusát egyébként nem csupán házon belül ismerik el: 2020-ban ő érdemelte ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Év Menedzsere díját.

  • Megosztom