Új vezetővel folytatja a Henkel

A Henkel bejelentette, hogy az igazgatóság jelenlegi elnöke, Hans Van Bylen – miután közel 35 évig dolgozott a vállalatnál, beleértve az igazgatóság tagjaként eltöltött 15 évet és az elnöki pozícióban töltött 4 évet – személyes okokból úgy határozott, nem kívánja vállalni a további hivatalt. Így 2020. január 1-től átadja posztját utódjának, Carsten Knobelnek. Carsten Knobel 1995-ben csatlakozott a Henkelhez, és 2012 óta tagja az igazgatóságnak a pénzügy, beszerzés és integrált üzleti megoldások vezetőjeként. Utódjáról a pénzügyi alelnök poszton még nincs döntés.

A felügyelőbizottság és a részvényesi tanács elnöke, Dr. Simone Bagel-Trah az irányító testületek és a Henkel család nevében mondott köszönetet Hans Van Bylen-nek a vállalatnak nyújtott szolgálataiért: „Hans Van Bylen az évek során jelentős mértékben hozzájárult vállalatunk sikeres fejlődéséhez, és aktív részt vállalt számos felsővezető kinevelésében” – mondta Dr. Simone Bagel-Trah.

Hans Van Bylen (58) 1984-ben kezdte szakmai karrierjét a Henkelnél. 2005 óta az igazgatóság Beauty Care üzletágért felelős tagja, majd 2016 elején az igazgatóság elnökévé nevezték ki. Hans Van Bylen 2018 szeptemberétől a Német Vegyipari Szövetség (VCI) elnöke és a Német Ipari Szövetség (BDI) alelnöke. A Fogyasztási Cikkek Fóruma (CGF) igazgatótanácsának is a tagja.

Carsten Knobel 1969-ben született Marburgban. A berlini Műszaki Egyetemen folytatott vállalatgazdaságtani és műszaki kémia tanulmányait követően, 1995-ben kezdte pályafutását a Henkelnél, mint a kutatásért és fejlesztésért felelős igazgatósági tag asszisztense. Ezután a Beauty Care üzletághoz került, ahol egyre növekvő felelősséggel járó pozíciókat töltött be a kontrolling, az akvizíciók és az operatív üzleti tevékenységek területén. A Beauty Care üzletág vállalati stratégiai és kontrolling vezetőjeként, valamint pénzügyi igazgatójaként betöltött szerepét követően 2012-ben nevezték ki pénzügyi alelnökként.

A Lufthansa felügyelőbizottságának is tagja, valamint a Bundesligában szereplő Fortuna Düsseldorf futballklub felügyelőbizottságának alelnöke. Carsten Knobel házas, két gyermek édesapja.

  • Megosztom