Új vezetővel erősít a Volkswagen

Klaus Zellmer, a Porsche Cars North America Inc. korábbi elnök-vezérigazgatója a Volkswagen Személyautók márka Értékesítési, Marketing és Vevőszolgálati igazgatósági tagjává válik 2020. szeptember 15-től. Elődje Jürgen Stackmann, aki elhagyja a Volkswagen Csoportot.

Klaus Zellmer diplomás közgazdász. 23 éve dolgozik a Porsche AG-nél. Szakmai karrierjét 1994-ben kezdte Willi Diez professzor kutatási asszisztenseként a nürtingeni Institut für Automobilwirtschaft (IFA) munkatársaként. Zellmer 1997-ben a Porsche AG-nél igazgatósági asszisztensét kezdett. 1999 januárjában az értékesítési hálózat fejlesztésével foglalkozott a francia Porsche-nál, majd ugyanazon év júniusában Észak-Amerika regionális vezetőjeként csatlakozott a stuttgarti Porsche AG-hez. 2000-ben Klaus Zellmer Lipcsébe költözött, hogy a Porsche AG marketing- és disztribúciós projektmenedzsereként dolgozzon, és 2002-ben kinevezték a vállalat értékesítési és marketing igazgatójává. 2007-ben a bietigheimi Porsche Germany marketing vezetőjévé nevezték ki. Három évvel később a Porsche Germany vezérigazgatója lett. 2015-ben Klaus Zellmert nevezték ki az amerikai atlantai Porsche Cars North America elnök-vezérigazgatójává.

Jürgen Stackmann üzleti tanulmányokat folytatott. Tíz éve dolgozik a Volkswagen csoportnál. Szakmai karrierjét 1989-ben kezdte a kölni Fordban, mint gyakornok. Miután különböző posztokat töltött be az értékesítésben, 1999-ben a Ford németországi marketing igazgatójának nevezték ki. Stackmann 2005-ben a londoni Ford Europe-ba költözött, mint marketing alelnök. 2006-ban kinevezték a Ford Werke AG ügyvezető igazgatójának és vezérigazgatójának. 2010-ben a ŠKODA AUTO-hoz költözött a cseh Mladá Boleslavba, az Értékesítésért és Marketingért felelős igazgatósági tagként. 2012-ben Jürgen Stackmann vette át Volkswagen Csoport és a Volkswagen Személyautók márka marketing vezetői posztját Wolfsburg. 2013-ban a SEAT S.A. elnökévé nevezték ki a spanyolországi Martorellben. Jürgen Stackmannt 2015-ben nevezték ki a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának Értékesítésért, Marketingért és Vevőszolgálatért felelős tagjává.

  • Megosztom