Új vezetővel erősít a SEAT

Axel Andorffot nevezték ki március 1-től kezdődően a SEAT új K + F vezető alelnökévé. Az új alelnök majdnem 20 éves tapasztalattal rendelkezik a Daimler autógyártónál, és a SEAT innovációs projektjeit fogja vezetni, különös tekintettel az autók konnektivitására és elektrifikációjára, valamint az új mobilitási megoldások és formák kifejlesztésére.

A SEAT K + F alelnöke, Andorff közvetlenül tesz jelentést a cég elnökének Luca de Meonak, és helyet foglal a Végrehajtó Bizottságban. Dr. Matthias Rabe-t váltja, aki a spanyol autógyártónál töltött több mint nyolc éve után a Volkswagen márka Műszaki Fejlesztési Műveleteit vezeti majd.

A SEAT K + F alelnöke felelős a Design területéért, ahol a márka összes járművét fogalmazták meg, a SEAT Műszaki Központért, és a tudásközpontért, ahol több mint 1000 mérnök dolgozik az autók innovációjának fejlesztésén és a jövőbeli mobilitási megoldásokon.

Andorff a Kaiserslautern Egyetemen (Németország) végzett mechanikus és közgazdasági mérnökként. Az egész karrierjét a Daimler-nél töltötte, ahol 2000-ben kezdte tevékenységét. Múlt februárig a Mercedes-Benz elektromos és kompakt autószerkezet koncepcióiért volt felelős az elmúlt öt évben. Ezt megelőzően különböző pozíciókat töltött be a Mercedes-Benz K + F és Beszerzés területén. Többek között az első generációs GLA, CLA és CLA Shooting Brake modellek vezetője volt. Emellett felállította és vezette Daimler beszerzését Kínában, ahol vezette a vállalat beszerzési hálózatának létrehozását.

  • Megosztom