Új vezetővel erősít a Mastercard

Mark Barnett lesz a brüsszeli székhelyű Mastercard Europe elnöke, jelentette ma be a Mastercard. Barnett felel majd a vállalat stratégiájáért, irányításáért és üzleti tevékenységéért a régióban. A Mastercard európai régiója 53 országot foglal magába és több, mint 950 millió fogyasztót szolgál ki kereskedőkkel, pénzügyi intézményekkel és más vállalatokkal együttműködve. Mark közvetlenül Gilberto Caldartnak, a Mastercard nemzetköz piacaiért felelős elnökének számol majd be munkájáról, a Mastercard irányítóbizottságához pedig 2020. június 1-től csatlakozik.

Barnett 2003-ban csatlakozott a Mastercardhoz, és számos pozíciót töltött be azóta. Többek között a pénzforgalmi tanácsadó részleget vezette Európában, majd világszerte. Mostani kinevezése elõtt Barnett az Egyesült Királyság, Írország, valamint az északi és balti államok diviziós vezetését látta el. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a lakossági banki és pénzforgalmi ágazatban.

A mostani elnök, Javier Perez év végén vonul vissza, Barnett ezt követően foglalja el a Mastercard Europe elnöki pozícióját. Perez 1996-ban csatlakozott a Mastercardhoz, számos vezető pozíciót töltött be a szervezeten belül, ezt követően 15 évig volt a Mastercard Europe elnöke. Közel negyed évszázados munkája során nagyszerű csapatot hozott létre és hatalmas növekedést ért el a fizetési megoldások terén. Emellett jó kapcsolatot ápolt vállalatokkal, kormányokkal és helyi szabályozókkal annak érdekében, hogy megbízható és biztonságos innovációkkal szolgálják az piacot.

  • Megosztom