Új vezetővel erősít a Lenovo

2020. január elsejétől Alberto Spinelli tölti be a Lenovo marketingért és kommunikációért felelős ügyvezető igazgatói posztját az Európát, Közel-Keletet és Afrikát összefogó régióban. Érkezése egyben azt is jelenti, hogy itteni munkájába beépíti a hardveres és digitális szolgáltatási üzletágakban szerzett tapasztalatait, ahol startupokat indító vállalkozóként és cégvezetőként vett részt iránymutató digitális ökoszisztémák fejlesztésében és az ezzel kapcsolatos végrehajtói feladatokban.

Az új vezető Francois Bornibus, a Lenovo alelnökének és EMEA régióért felelős alelnökének közvetlen beosztottja lesz, és a milánói központtal dolgozik majd azért, hogy a Lenovo további sikereket érhessen el a digitális átalakítás terén, valamint az adatokra, analitikára és belső információkra épülő iránymutató és világszintű marketingstratégia kifejlesztésében. Munkája abban segít, hogy a Lenovo és a vásárlói közösség között még szorosabb kapcsolat alakulhasson ki, egyúttal tovább erősítse a Lenovo elkötelezettségét az intelligens technológia fejlesztése iránt.

Beiktatása alkalmából Spinelli így fogalmazott: „Mindig is inspirált az, ahogy a Lenovo ösztönösen állt az innovatív és intuitív termékek fejlesztéséhez. Már eddig is ügyfelek tízmillióinak életét változtatta meg otthonukban, munkahelyükön, vagy akár út közben. Most arra kell fókuszálnunk, hogy ezeket a technológiai innovációkat egybegyűjtsük és egy minden ízében ügyfélfókuszú megközelítésben tálaljuk, tanulva minden egyes vásárlói visszajelzésből. Célunk, hogy szorosabbra fűzhessük az elkötelezettségüket, amelynek eredményeként még többet tudnak kihozni a felhasználók az általunk kínált termékekből. Azáltal, hogy egy digitális fókuszú, modern marketing és kommunikációs szervezetet építünk fel, a fenti célokat könnyebben és hatékonyabban érhetjük el, és ezáltal biztosíthatjuk a rövid- és hosszútávú növekedést. Kifejezetten izgalmasnak tartom, hogy épp ilyen kritikus időszakban csatlakozhatok a Lenovo csapatához.”

Spinelli idáig egy végfelhasználókat célzó, okosotthonokhoz kapcsolódó hardvereket és professzionális szolgáltatásokat kínáló kereskedelmi vállalat vezérigazgatójaként dolgozott, előtte pedig a Canon digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója volt. Ezek mellett több startupot is vezetett, miközben olyan multinacionális vállalatoknál dolgozott, mint az Intel és az Acer.

  • Megosztom