Új vezetővel erősít a légitársaság

2018. szeptember 30-tól Benjamin Smith tölti be az Air France-KLM vezérigazgatói szerepét. Smith az Air Canada-nál vezérigazgatóként kulcsfontosságú szerepet játszott a légitársaság főbb gazdasági és kereskedelmi fejlesztéseiben, valamint annak transzformációjában. Az új vezérigazgató érkezéséig a társaság ügyvezetői pozícióját Anne-Marie Couderc látja el, mellette pedig egy három tagú irányítóbizottság felügyeli a társaság működését.

Benjamin Smith fő feladatai az új szervezeti struktúra bevezetése és a légitársaság revitalizálása lesz. A Bizottság igyekszik minél hamarabb bejelenteni a Csoport új szervezeti felépítéséről és a szerepek betöltéséről szóló változtatásokat.

Karrierjét 1990-ben kezdte az Air Ontario-nál. 1992-ben megalapította saját utazási irodáját, amit 8 évig fenntartott, majd 2002-ben konzultánsként csatlakozott az Air Canada Csoporthoz. 2002 óta számos magas rangú pozíciót töltött be a társaságnál, volt az Air Canada elnöke és üzemeltetési vezérhelyettese is. A cég átstrukturálása, gyors expanziója, valamint a Rouge low-cost leányvállalat megalapítása fűződik a nevéhez. 2018. augusztus 16-án pedig az Air France-KLM vezérigazgatójának választották.

  • Megosztom