Új vezetőkkel frissít a BMW

Ilka Horstmeier a BMW Group emberi erőforrásokat koordináló divíziójáért, Milan Nedeljkovic pedig a vállalatcsoport gyártásáért felelős tagként foglalja el helyét az igazgatótanácsban.

A BMW Group két vezetővel frissíti igazgatótanácsát: szeptember 25-i ülésén a BMW AG felügyelő bizottsága Ilka Horstmeiert és Milan Nedeljkovicot nevezte ki a müncheni központú vállalatcsoport igazgatótanácsának két új tagjává.

2019. október 1-jétől Milan Nedeljkovic foglal helyet a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős székében. Elődje, Oliver Zipse 2019. augusztus 16-tól a BMW AG igazgatótanácsának elnökeként tevékenykedik. Milan Nedeljkovic 1993-ban csatlakozott a müncheni központú vállalatcsoporthoz, ahol jelenleg a vállalatminőségi divíziót irányítja. Korábban a BMW Group müncheni és lipcsei gyárát is vezette.

2019. november 1-jétől a BMW Group emberi erőforrásokat és munkakapcsolatokat koordináló divíziójáért felelős igazgatótanácsi tagként Ilka Horstmeier végzi tovább Milagros Caiña-Andree feladatkörét. Ilka Horstmeier 1995-ben kezdte pályafutását a BMW Groupnál, ahol jelenleg a dingolfingi gyár ügyvezető igazgatójaként dolgozik. Ezt megelőzően a vállalatcsoport erőforrásait és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáit gyártó divízió vezetőjeként tevékenykedett.

Milagros Caiña-Andree az elmúlt héten tájékoztatta a BMW AG felügyelő bizottságának elnökét arról, hogy személyes okokból nem kívánja meghosszabbítani tisztségét a vállalatcsoport igazgatótanácsában. A felügyelő bizottsággal közös megegyezés értelmében 2019. október 31-én távozik a BMW Group igazgatótanácsából.

  • Megosztom