Új vezérrel folytatja a ViacomCBS Networks International

Raffaele Annechino lett a ViacomCBS Networks International (VCNI) elnök-vezérigazgatója, a szakember David Lynntől veszi át ezt a tisztséget, aki lemondott és egy átmeneti időszakot követően távozik a cégtől.

Annechino látja el ezentúl a ViacomCBS Egyesült Államokon kívüli média hálózatának és más tevékenységeinek a vezetését. Ennek keretében ő felügyeli a hat kontinensre kiterjedő, szórakoztató tematikus és szabadon fogható tévécsatornákból álló hálózatot – mely magában foglalja egyebek mellett a Channel 5-ot az Egyesült Királyságban, a Telefét Argentínában, a Network 10-et Ausztráliában és a Viacom18-cal közös vállalkozásként működtetett Colors-t Indiában –, illetve szorosan együttműködik a ViacomCBS globális streaming üzletágával a Pluto TV folyamatos nemzetközi bevezetésében és a Paramount+ 2021-es elindításában. Közvetlenül Bob Bakish, a ViacomCBS elnök-vezérigazgatója irányítása alatt dolgozik majd – derül ki a cég közleményéből.

23 éves hivatali ideje alatt Annecchino számos tisztséget töltött be a korábban Viacom International Media Networksként (VIMN) működő ViacomCBS Networks Internationalnél. Legutóbb a ViacomCBS Networks Európa, Közel-Kelet, Afrika és Ázsia (EMEAA) elnökeként dolgozott, számos piacon felügyelte a vállalat tevékenységét, és világszerte vezette és koordinálta a VCNI mobil stratégiáját. Eredményei között szerepel a szabadon fogható csatornák elindítása és megvásárlása a kulcsfontosságú olasz, spanyol és német piacokon, valamint egy új üzleti egység létrehozása 2020 szeptemberében, a ViacomCBS digitális üzleti tevékenységének továbbfejlesztésére az EMEAA régióban, megragadva a lehetőségeket az ingyenes és fizetős streaming, a fejlett hirdetések és a ViacomCBS Digital Studios International területén. Annecchino vezette a Pluto TV terjeszkedését is Európában a szolgáltatás közelmúltbeli sikeres elindításával Spanyolországban, illetve a 2021-ben várható franciaországi és olaszországi bevezetésével.

Mielőtt 1997-ben csatlakozott az MTV Networks International-hez, Annecchino a Turner Internationalnél, a Cartoon Networknél és a CNN-nél töltött be tisztségeket. Közgazdász diplomát szerzett a londoni European Business School-ban, Londonban, és Executive MBA-t végzett a madridi spanyol Instituto de Empresa International-ban. 2016-ban fejezte be a CTAM U felsővezetői programot a Harvard Business School-ban, 2017-ben pedig az CTSE Europe Executive Management programot az INSEAD-nál.

  • Megosztom