Új ügyvezető az Átlátszónál

Profi menedzserrel erősítette csapatát az Átlátszó, a tényfeltáró oldalt kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. Gerner Pétert bízta meg novembertől az operatív ügyvezetői feladatok ellátásával. Az új ügyvezető feladata olyan szervezeti és működési mód kialakítása, amelyben az Átlátszó világos jövőképpel és stratégiával rendelkezik, amire támaszkodva fejlődni és növekedni tudunk.

Az 53 éves Gerner Péter az ELTE TTK-n végzett geológusként és programozó matematikusként, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen MBA fokozatot szerzett. Pályafutása kezdetén tudományos kutatóként, majd egy pályaváltás után szoftverfejlesztőként, utána 15 évig menedzserként dolgozott nemzetközi informatikai cégeknél. 2016 óta saját vállalkozásában informatikai tanácsadó, üzemeltetés és fejlesztés terén nemzetközi ügyfelekkel, online jelenlét megvalósítása és fejlesztése terén kisvállalatokkal és civil szervezetekkel foglalkozik.

Gerner Péter korábban közreműködött már az Átlátszó munkájában: ezt az együttműködést azért szüneteltették, mert a 2019-es önkormányzati választások előtt az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjüknek kérték fel lakhelyén, Dunakeszin.

Az operatív ügyvezetői tisztség bevezetésével a jövőre tíz éves Átlátszónál kettéválik a kiadó és a szerkesztőség vezetése, és az ezekhez kapcsolódó feladatkörök. Bodoky Tamás társalapító, főszerkesztő a tartalomért felelős ügyvezető és a szerkesztőség irányítója marad, Gerner Péter operatív ügyvezetőként a kiadói hátteret működteti, míg a vezetőség harmadik tagjaként dr. Tóth Balázs ügyvéd jogi igazgatóként az Átlátszó berkeiben zajló jogi munkáért és a jogszerű működésért felelős – olvasható a szervezeti változásról szóló tájékoztatóban.

A most bevezetett új pozíció, az operatív ügyvezető feladatköréhez tartozik egyebek mellett a pénzügyi tervek és a fundraising stratégia kidolgozása és nyomon követése, az informatikai infrastruktúra fejlesztése, a támogatókkal való kapcsolattartás és az együttműködési projektek koordinálása, továbbá a szervezeti működés felügyelete és továbbfejlesztése is.

Az Átlátszót kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. működését háromtagú felügyelőbizottság: Pelle Andrea, Mong Attila és Polyák Gábor felügyelik.

  • Megosztom