Új ügyfél a HPS Communication-nél

Hazánk közkedvelt sajtmárkáinak gyártója, a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. két márkájára is szűkkörű tendert indított 2019 év végén. A Tihany Válogatás esetében egy hosszú távú kommunikációs platform kialakítása mellett a brand új csomagolását ATL, OOH és digitális eszközökkel is támogató kampányra vártak újszerű ötleteket. A Medve sajt tenderén a márka 90. születésnapját méltón ünneplő kommunikációs kampány kidolgozása volt az ügynökségek feladata. A résztvevő ügynökségek közül végül a HPS Communication került ki győztesen mindkét tender során.

A Tihany sajtra kiírt szűkkörű tender során új megközelítéseket vártak a részvevőktől, emellett fontos szempont volt számukra, hogy a kialakított új márkaesszenciát a partner ügynökség a következő szintre tudja emelni kommunikációs, stratégia és kreatív oldalról is. „A Savencia portfólióján belül helyi, régi múlttal és erős érzelmi kötődéssel bíró sajt márkák szerepelnek. Ilyen a Tihany camembert márka is, ami az elmúlt években méltatlanul kevés figyelmet kapott a portfólión belül, így ennek az újrapozicionálásán kezdtünk el dolgozni. A HPS csapata egyrészt nagyon rá tudott hangolódni a briefre, másrészt kiváló javaslatot hozott a megvalósításra.” – mondta el Szalay Rita, a Savencia marketing igazgatója.

A Medve sajt esetében a márka történetének nem mindennapi mérföldköve adta a tendert jelentő feladatot az ügynökségek számára, akik munkáját egy részletes kritérium rendszer alapján értékelte a Savencia csapata. „Idén ünnepli 90. születésnapját a Medve sajt, amire nagyon büszkék vagyunk, hiszen nem sok magyar márka mondhatja el ezt magáról. Ennek apropóján szerettünk volna kialakítani az ünneplést leginkább támogató kampányt. A briefre adott stratégiai gondolkodást, a koncepció egységét, kreatív anyagok minőségét és egyediségét, különböző csatornákon való kivitelezhetőség sokszínűségét, valamint a csapat hozzáállását és a költségvetést is súlyozott pontozással értékeltük. Végül az erős stratégiai alapokon nyugvó koncepció és a kreatív anyagok minősége miatt esett a HPS-re a választás.” – mondta el Szalay Rita.

  • Megosztom