Új tulajdonossal folytatja a Médiapiac

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója vette meg a kéthavonta megjelenő Médiapiacot, az új tulajdonos egyértelműen a jobboldalhoz sorolható. A lap eddigi szerkesztőségét már menesztették.

A mediapiac.com-n megjelent a Boros Bánk Leventével a Magyar Nemzetbe készült interjú, amiben az új tulajdonos többek között arról beszélt, hogy egy független, szakmai lapot szeretne. Véleménye szerint ugyanis eddig leginkább egyfajta balliberális narratíva érvényesült médiaügyekben, a megújult lappal pedig tájékozódási pontot, iránytűt szeretnének biztosítani a szakmának és a közönségnek abban, hogy kontextusba tudják helyezni az általuk fogyasztott médiatartalmakat.

Az interjú alapján a váltás már mostantól érezhető lesz a lap online felületén és a közösségi médiában, az új tulajdonos alatti első lapszámot digitális formában juttatják el az érdeklődőknek november elején, és terveik szerint még ez év vége előtt megjelentetnek egy újabb lapszámot is, immár print verzióban.

A Media1.hu értesülése szerint az új tulajdonos menesztette a lap eddigi szerkesztőségét és menedzsmentjét. A mediapiac.com honlapján az Impresszumban jelenleg csak Boros Bánk Levente neve szerepel.

  • Megosztom