Új tulajdonosnál a Szerencsi márka

Lemond a tulajdonában álló „Szerencsi” védjegy édességeken történő használatáról a Nestlé Hungária Kft. A védjegyet ezután kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. használhatja.

A védjegyhasználati megállapodás értelmében a „Szerencsi” védjegy oltalma alatt ezentúl kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. forgalmazhat édesipari termékeket, így dr. Takács István cége válik a Szerencsi Csokoládé gyártásának kizárólagos örökösévé. A szerződés a kakaó termékekre nem vonatkozik, ezek esetében továbbra is a Nestlé Hungária Kft-nél marad a „Szerencsi” védjegy használatának joga.

„A Nestlé közel 30 éve vásárolta meg a nagy múltú Szerencsi Csokoládégyárat, majd azt a 90-es évek végén regionális kávé- és kakaóitalpor gyártó központtá alakította át. Ekkor határoztam el, hogy tovább viszem a szerencsi csokoládégyártás hagyományát. Ezért alapítottam a Szerencsi Bonbon Kft-t. Törekvéseimben az elmúlt évek során a Nestlé folyamatosan támogatott” – mondta dr.Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. alapító-igazgatója, majd hozzátette: „Tudtommal Magyarországon ilyen gesztust soha, egyetlen nagyvállalat sem tett, de lehet, hogy a világban máshol sem találnánk rá példát. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy rám és munkatársaimra bízza a Nestlé a Szerencsi védjegyet, és ezzel a szerencsi csokoládégyártás hagyományainak ápolását és továbbvitelét.”

„A Nestlé Hungária Kft. elkötelezett abban, hogy a szerencsi gyártóegység mint közép-európai kávé- és kakaóitalpor gyártási központ jelentősége hosszú távon is növekedjen. Ezzel biztosítható, hogy Szerencs a következő évtizedekben is a magyar élelmiszeripar stabil északi bástyája maradjon!”– jelentette ki Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A Nestlé vállalatcsoporton belül a Diósgyőri Gyár is kiemelt státuszt élvez. A vállalat minden eszközével támogatja, hogy a magyar gyártóközpontok technológiája folyamatosan fejlődjék és gyártókapacitásuk bővüljön.”

Az elmúlt évek során a Nestlé 7,5 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket a térségben, ebből 5,5 milliárd forintot, azaz a rendelkezésre álló források 70 százalékát fordította a szerencsi üzemre. Legutóbb, 2015-ben 180 millió forintért épült ki itt új gyártósor, amelynek köszönhetően 100 új munkahely is létrejött. Jelenleg a szerencsi gyár több mint 500 embernek biztosít megélhetést.

A multinacionális világcég a Szerencsi Bonbon Kft-vel együttműködve a helyi oktatásban is fontos szerepet kíván betölteni; az édesipari szakmunkások utánpótlásának támogatására ugyanis – a Diósgyőrben már bevált modell szerint – duális képzést elindítását tervezi Szerencsen is.

  • Megosztom