Új területre lépne be a Vodafone

A lakosság számára is nyújtana vezetékes szolgáltatást a Vodafone – nyilatkozta a Világgazdaságnak Budai J. Gergő, a társaság vezérigazgató-helyettese. Az interjúból az is kiderült, hogy a cég 2020 körül indulna el az 5G technológiával.

Budai J. Gergő elmondta, hogy Magyarország az egyike azon kevés országnak, amelyekben a társaság nem nyújt a lakosságnak vezetékes szolgáltatást, ezért elhatározták, hogy nálunk is belépnek a vezetékespiacra. Ennek érdekében részt vesznek a SZIP projektben, amelynek keretében két járásban építenek ki hálózatot.

A vezérigazgató-helyettes a további vezetékes terjeszkedés kapcsán jelezte, hogy az azzal kapcsolatos terveik már alapvetően készen vannak, következhet a végrehajtás.

Budai J. Gergő az 5G kapcsán elmondta, hogy itthon 2020 lehet az az időpont, amikor már nem kísérleti, hanem használati jelleggel elindul a szolgáltatás ezzel a technológiával. Ezért is elengedhetetlenek azok a kísérletek, amelyeket a partnereikkel, az egyetemekkel való együttműködésben végeznek. Az is nagyon fontos, hogy a zalaegerszegi tesztpályát egyik szolgáltató se sajátíthassa ki, mindenki hozzájuthasson a saját szeletéhez.

  • Megosztom