Új tagozat az MPRSZ-ben

Megalakult a MPRSZ Public Affairs tagozata, ezzel ötre nőtt a szervezet tagozatainak száma. A szakmai fórumot is biztosító tagozat feladata, hogy megszólítsa, és horizontális kapcsolatot hozzon létre többek között a kormányzati szervek, egyéb állami és önkormányzati, valamint azok háttérintézményeinél dolgozó kommunikációs szakemberekkel, akik a PR szakma elismertségét támogatják, segítik.

A tagozat további célja, hogy e terület speciális kérdéseivel foglalkozva egyfajta szakmai fórumot biztosítson az érintett szakembereknek és erősítse a szövetség kormányzati kapcsolatrendszerét. A tagozat célcsoportját képezik még a bíróságok, állami tulajdonú vállalatok, valamint állami költségvetésből működő/állami feladatokat (is) ellátó szervek kommunikációs vezetői egyaránt.

Az alakuló ülésen az alapító tagok megválasztották a tagozat elnökét, Szányi Gabriellát, aki jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökségnél tölt be vezető szakértői pozíciót. Ezt megelőzően a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara PR-Marketing igazgatója volt, korábban pedig 6 éven keresztül a Penny Market Kft.-nél töltött be stratégiai PR manager pozíciót. Szakmai karrierjét a TV2 kereskedelmi televíziónál kezdte meg, ahol a csatorna Hírnév programjáért és annak megvalósításáért volt felelős.

„A munkaprogramunkban meghatározott feladatoknak megfelelően célunk, hogy a PR szakma általános elismertségét, kormányzati kapcsolatrendszerét és országos elfogadottságát erősítsük. Számítunk a hatóságoknál, kormányzatoknál, minisztériumokban, önkormányzatoknál és hivataloknál dolgozó kommunikációs szakemberek aktív részvételére is, segítjük a Szövetség szakmai munkáját, célkitűzéseinek megvalósítását és lehetőséget biztosítunk minden érintett számára a csatlakozásra és a munkában való részvételre” – nyilatkozta Szányi Gabriella.

A Tagozat alapítói:

Lakatos Zsófia, az MPRSZ elnöke

Dr. Rácz Gábor, az MPRSZ elnökségének tagja

Lepp Klára, a CRH Magyarország Kft. vállalati kapcsolatok specialistája

Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője

Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője

Szányi Gabriella, az MPRSZ elnökségének tagja

Szőke Ágnes, az Open Communications Kft. stratégiai igazgatója

Teremi J. Balázs, a Lounge Communication account igazgatója

  • Megosztom