Új szolgáltató a Díjneten

Harmincra emelkedett a Díjneten elérhető szolgáltatók száma, miután az NKM Áramszolgáltató Zrt. (korábbi nevén: Démász) is csatlakozott a független e-számlakezelő rendszerhez. A csatlakozást követően nem csupán az NKM Áramszolgáltató közel 800 ezer ügyfele rendezheti villamosenergia-számláit a Díjneten keresztül: átszerződést követően erre az ország több mint négymillió háztartásának szintén lehetősége van.

Az NKM Áramszolgáltató jelenleg Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyében, valamint Pest megye déli körzeteiben rendelkezik a legtöbb ügyféllel, ám 2017 június elsejétől, az országos egyetemes szolgáltatói engedély megszerzését követően egyre több fogyasztó ellátását biztosítja az ország más területein is.

„Mérföldkőhöz érkeztünk: egy egyszerűsített áramszolgáltató-váltást követően mostantól minden budapesti háztartás újra egy helyen fizetheti valamennyi rezsiszámláját – hívja fel a figyelmet Garamszegi Tamás, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. – Jelenleg további 12, Budapesten is szolgáltató partner számláit kezeljük. A gáz-, víz-, csatorna-, távhő- és hulladékszállítási szolgáltatók mellett a legnagyobb távközlési cégek, valamint három biztosítótársaság számlái is elérhetők a Díjnet rendszerén belül.”

Az NKM Áramszolgáltató csatlakozása újabb lendületet adhat a Díjnet dinamikus bővülésének. A Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló független e-számlakezelési szolgáltató 2018 első félévének végére már több mint 640 ezer regisztrált ügyféllel rendelkezett, ami egy év alatt 11 százalékos bővülést jelent. Az idei év első hat hónapjában összesen több mint 4,6 millió számlát mutatott be a nála regisztrált fogyasztóknak, amelyeknek többségét a Díjneten keresztül is fizették ki, bankkártyás, regisztrált internetbankos vagy mobiltelefonos fizetéssel. A többi számla kiegyenlítése főként egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással, illetve a szolgáltató felé történő egyedi fizetéssel történt.

A Díjnetet használó fogyasztók a számláikat egy helyen, elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről ugyanúgy e-mailben figyelmezteti őket a rendszer, mint a közelgő lejárati határidőre. A Díjnet rendszerébe beérkező számlák kiegyenlítésére számos lehetőség választható, a múltbéli fizetési tranzakciók megtekintésére és a számlák letöltésére pedig a bemutatásukat követő legalább 18 hónapig van mód.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. másik nagy társasága, a jelenleg több mint 3,4 millió fogyasztó folyamatos gázellátását biztosító NKM Földgázszolgáltató Zrt. (korábbi nevén: Főgáz) már a Díjnet megalakulása óta a partnerek között szerepel.

  • Megosztom