Új szolgáltatással erősít a Samsung

A Samsung legújabb SmartThings szolgáltatásával a felhasználók gyorsan megtalálhatják Galaxy eszközeiket. A SmartThings Find világszerte elérhető lesz az Android 8, vagy ennél újabb operációs rendszert futtató készülékeken, több mint 6 millió felhasználó pedig már a megjelenés előtt kipróbálhatta a rendszert. Az új funkció a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően képes megtalálni a Galaxy okostelefonokat, tableteket, okosórákat és fülhallgatókat.

„A BLE és UWB technológiák legújabb fejlesztéseire épülő SmartThings Find megkönnyíti a felhasználók életét, hiszen nem szükséges aggódniuk az elkeveredett Galaxy készülékeik miatt – mondta el Jaeyeaon Jung, a Samsung mobilkommunikációs üzletágához tartozó SmartThings csapat vezetője. – A térképek és a készülékhez irányító jelzések megjelenítéséhez alkalmazott AR technológiának köszönhetően a SmartThings Find egyszerű vizuális megoldás, amellyel könnyen megtalálhatók az elhagyott eszközök. Az új szolgáltatás csak egy az UWB technológia által biztosított innovatív lehetőségek közül, amelyeket a Samsung elhoz a felhasználók számára.”

A gyors regisztráció befejezése után a SmartThings felhasználói könnyedén megtalálhatják Galaxy készülékeiket – az okostelefonoktól, a táblagépektől és az okosóráktól kezdve egészen a fülhallgatókig. A kanapé mögé ejtett Galaxy Note20 Ultra telefonok, az elkeveredett Galaxy Buds Live fülhallgatók, vagy a túlzottan biztonságos helyre elpakolt Galaxy Watch3 órák is megtalálhatók a könnyen használható SmartThings Find szolgáltatással, így egyre több Galaxy eszköz maradhat biztonságban.

A SmartThings Find szolgáltatással a hiányzó eszközök akkor is megkereshetők, ha offline állapotban vannak. A SmartThings felhasználók saját Galaxy okostelefonjukkal vagy táblagépükkel segíthetnek biztonságosan megtalálni mások elveszett eszközeit. Miután egy eszköz 30 percig offline állapotban volt, BLE jelet generál, amelyet a közelben lévő okostelefonok és tabletek bármelyike képes fogadni. Az elveszettként bejelentett készülékek megjelennek a SmartThings Find szolgáltatásban, így a közeli Galaxy okoseszközök, amelyeknél engedélyezték a csatlakozást, jelentik a SmartThings szervernek az eltűnt készülék helyzetét, ez pedig értesítést küld a tulajdonosnak. A SmartThings Find felhasználói adatait titkosított és védett formában dolgozza fel a szerver, így biztosítva, hogy az eszköz helyét a tulajdonosán kívül senki ne ismerhesse meg.

A beépített térképes navigációnak és a hangjelzés funkciónak köszönhetően szinte gyerekjáték megtalálni az elveszett eszközöket. Okostelefonon vagy tableten a SmartThings Find alkalmazás megnyitása után az applikációban kiválasztható az elveszett eszköz. A keresett okostelefon pontos helye ezután megjelenik a térképen. Ahogy a felhasználók az eltűnt eszköz közelébe érnek, kiválaszthatják a hangjelzés funkciót, vagy a kiterjesztett valóság alapú Közeli Keresés lehetőséget6. Ez színes grafikával segíti a keresést, amely annál erősebben jelenik meg, minél közelebb van az elveszett eszköz.

A SmartThings alkalmazás legújabb frissítése október 30-tól már Magyarországon is elérhető, az Android 8, vagy annál újabb operációs rendszert használó Galaxy okostelefonon és tableten1. A SmartThings Find a frissítés után az alkalmazáson belül, a nyitóoldal alján található ikonra kattintva érhető el.

  • Megosztom