Új szolgáltatás a Mastercarddal

Új, digitális hozzáférést biztosító szolgáltatás indulását jelentette be az Észak-macedón Köztársaság és a Mastercard. Az új megoldás az állampolgárok személyazonosításában segít, és megkönnyíti a hozzáférést különböző állami- valamint üzleti szolgáltatásokhoz.

„Az új szolgáltatás lényege, hogy a Mastercard segítségével a fogyasztók egy olyan digitális azonosítást használhatnak a közszolgáltatásokhoz, mely megőrzi a személyes adatok biztonságát és minden fél számára megbízható platformot biztosít” – mondta Ajay Bhalla, a Mastercard kibertechnológiai elnöke. Ugyanakkor Damjan Mancevski, az Észak-macedónia Információs Társadalom Fejlesztéséért felelős minisztere kiemelte: „Számunkra létfontosságú a gazdaságélénkítés, de ahhoz, hogy elérjük a céljainkat fontos, hogy létrehozzunk egy olyan digitális rendszert, amelyben minden fél egyaránt megbízhat.”

A most bejelentett szolgáltatás elősegíti a közigazgatás, bankok, mobilhálózat-üzemeltetők, egyetemek és más fontos társadalmi szereplők közötti együttműködést: így például a digitális dokumentumok aláírása és igazolása az egyik alapvető alkalmazása lehet az új szolgáltatásnak, mellyel egyszerűbbé válik a távoli bankszámla nyitás vagy például a feltölthető mobilszámlák biztonságos kezelése.

A Mastercard és az észak-macedón államigazgatás együttműködése csak egy azon projektek sorában, melyek támogatják az állampolgárok, a vállalkozások, valamint az állami szervek internetes kapcsolattartását többek között Franciaországban és Ausztráliában. A Mastercard további hasonló együttműködések várható indulását jelentette be 2020-ra.

  • Megosztom