Új sportággal erősít az Eurosport

A nemzetközi birkózószövetséggel kötött hároméves megállapodásának értelmében új sportággal bővült az Eurosport által közvetített olimpiai sportágak listája. A 2020-ig tartó együttműködés célja, hogy a sportág naptárában található összes nagyobb eseményt megmutassa a nézőknek a sportcsatorna. Európában így 54 országban és régióban, Ázsiában és a csendes-óceáni régióban pedig 16 országban lesznek elérhetőek a közvetítések, lineáris, digitális és online platformokon egyaránt.

Az együttműködés keretein belüli első sportesemény, amelyet az Eurosport közvetíteni fog a budapesti Birkózó Világbajnokság lesz októberben. 2019-ben a bukaresti Birkózó Európa bajnokság érkezik az Eurosport kibővült kínálatába, míg 2020-ban a tokiói nyári olimpiai játékok előtti felkészülési versenyeket láthatjuk majd a csatornán.

Ezzel a mai bejelentéssel az Eurosport egy újabb sportág mellett kötelezte el magát, így most már a Tokio 2020 olimpián szereplő 33 sportból 26-ot közvetít majd a csatorna a különböző platformjain – lineárisan, online és az Eurosport Playeren egyaránt.

Ez a mostani megállapodás a Nemzetközi Birkózószövetséggel lehetővé teszi a rajongóknak egész Európából, Ázsiából és a csendes-óceáni térségből is, hogy végigkövethessék a hőseik útját egészen Tokióig. Egyúttal ez egy kiváló lehetőség arra, hogy megmutassuk ezt a sportot azoknak is, akik esetleg kevesebbet tudnak a birkózásról.”

Az Eurosport a birkózás népszerűségét további TV és digitális kampányokkal kívánja majd erősíteni az együttműködés ideje alatt.

A birkózás az egyik legikonikusabb sportnak számít az olimpiai programok közt, az 1900-as évet kivéve 1896 óta szerepel a hivatalos programban.

  • Megosztom