Új sorozatokkal erősít az Epic Drama

Az ősszel öt új sorozat és egy egész estés film debütál a csatornán, köztük két BAFTA-jelölt alkotással.

A KÖPÖNYEGFORGATÓ

Eredeti cím: The Turncoat

1. évad 2 x 90 perc

Szeptember 12. és 19. (szombat) 21:00 óra

Az Oscar-díjas Florian Gallenberger (Quiero ser, Az idő árnyékai, A kolónia) rendezése, igaz történet alapján.

1944 nyara: a háború már elveszett, amikor Walter, a fiatal német katona úton van a keleti frontra. Vonatát egy akna robbantja fel. A férfi túléli a balesetet, a történtek miatt pedig egy partizánokkal körülvett lengyel erdőben lévő kis egységhez sorolják be. Itt azonban Walter elég hamar elkezd tépelődni: kötelesség- és bűntudat harcol, amihez lelkiismereti kérdéskörök társulnak. Szadista parancsnoka ugyanis brutális tettekre utasítja a katonát. Mindezt tovább tetézi a lengyel partizán, Wanda iránt érzett szerelme, aki nem mellesleg közös gyermeküket várja…

SCARLET KISASSZONY ÉS A HERCEG

1. évad 6 x 60 perc

Eredeti cím: Miss Scarlet and the Duke

Szeptember 15-től keddenként 21 órától

London első női detektívje: rejtélyeket old meg, előítéletek ellen harcol és meg is leckéztet, ha arról van szó.

Az 1850-es évek Londonjában, ahol Hasfelmetsző Jack is világra jött, játszódik ez a detektívdráma, amelynek fókuszában egy félelmet nem ismerő, független hősnő (Kate Philips – Downton Abbey, Birmingham bandája) áll. Scarlet kisasszony már-már tolakodóan kíváncsi habitusával mindig is érdekesebbnek találta édesapja nyomozóirodájának vezetését, mint az átlagos női feladatokat. Azonban semmi sem készítette fel azokra a veszélyekre, amelyekkel nőként kell szembesülnie egy-egy gyilkosság kivizsgálása során. A heti esetek mellett Eliza Scarlet emberi kapcsolatai is állandóan változnak, többek között a Hercegként ismert William Wellington (Stuart Martin – Jamestown, Trónok harca, Robin Hood) nyomozóval.

MOZDULATLANUL

Eredeti cím: Dead Still

6×60 perc

2020. október 16-tól péntekenként 21 órától

1880. Dublin. A fényképezőgépek egyre olcsóbbak, a fotóstúdiók virágzásának korát éljük. Azonban az úgynevezett emlékezeti portrék (azaz a nemrégiben elhunyt emberek fényképezése) mára elvesztették vonzerejüket. A neves emlékmű fotós, Brock Blennerhasset (Michael Smiley – Halállista, A másik Boleyn lány) üzlete így kudarcra van ítélve. Egy baleset után megpróbálja fellendíteni vállalkozását, ebben még unokahúga és egy buzgó asszisztens is segíti. Rögös kezdés után már-már kezdenek összehangolódni, amikor egy baljós versenytárs tűnik fel a színen. Az illető egy sorozatgyilkos, aki hátborzongató érdeklődéssel fotóz áldozatokat. Ahogy a testek száma növekszik, a trió egyre kiélezettebb versenybe száll a gyilkossal. Itt már nem csak az üzletről, hanem az életükről van szó!

ENFIELD SZELLEME

Eredeti cím: The Enfield Haunting

3×60 perc

2020. október 31-november 2. között 21:00

BAFTA-jelölt sorozat, igaz történetek alapján, Kristoffer Nyholmtól, a The Killing rendezőjétől.

A háromrészes dráma egy átlagos észak-londoni lakás 1977-es bizarr és dermesztő történéseit dolgozza fel. A paranormális jelenségeket kutató Maurice Grosse (Timothy Spall – Mr. Turner, A király beszéde, Harry Potter-filmek) értesül egy családról, akiket természetfeletti erők terrorizálnak. Saját lánya nemrégiben hunyt el, és mivel ebben az ügyben is egy fiatal lány áll a középpontban, beleveti magát a család életébe. Segítségül hívja Guy Lyon Playfair nyomozót (Matthew Macfadyen – Büszkeség és balítélet, A három testőr, Utódlás) aki egészen addig véli hamisnak a történetet, amíg ő maga nem találkozik a rosszindulatú jelenségekkel.

AZ ÉLET DÍCSÉRETE

Eredeti cím: All Cratures Great és Small

7×60 perc

2020. november 1-től vasárnaponként 21 órától

Egy könyékig kezdő állatorvos igaz, megható és humoros története.

Az orvosi egyetemről frissen kikerülve a szerény James Herriot követi álmait: állatorvos szeretne lenni a csodálatos Yorkshire Dales-ben. Hamar rájön, hogy az állatok kezelése egyben a gazdák kezelését is jelenti – Dales farmerei pedig kemény diónak számítanak. A Skaledale Házban James megismerkedik „új” családjával: rendetlen főnökével (Siegfrieddel), hivalkodó testvérével (Tristannal) és az éleseszű házvezetőnővel (Mrs. Hallal). Ráadásul itt van még a helyi szépség, Helen Alderson (az Oscar-díjas Rachel Shenton) is, aki minden másról eltereli James figyelmét. De ez csak még egy ok arra, hogy a fiú Dales-ben maradjon!

VÁRATLAN VENDÉG

Eredeti cím: An Inspector Calls

1×87 perc

November 21. (szombat) 21:00

BAFTA-jelölt egész estés film J. B. Priestly világhírű (és hazánkban is többször színpadra vitt) drámája alapján.

Downton Abbey bűnüggyel és társadalomkritikával fűszerezve!

Anglia, 1912. Az ipari fellendülés és a társadalmi igazságtalanságok korát éljük. Két gazdag család egyetlen éjszaka alatt egy tragikus történet középpontjába kerül. Épp eljegyzést ünnepelnek, amikor megjelenik náluk Goole felügyelő, aki egy fiatal lány halála után nyomoz. Sorra hallgatja ki a jelenlévőket, és a kérdések-válaszok során kiderül, nemcsak hogy mindannyian ismerték a lányt, de szerepet játszhattak halálában is. A tekintélyes családtagok érzéketlen cselekedetei fokozatosan kerülnek felszínre, és a szégyenteljes titkok az egész háznépre veszélyt jelentenek.

  • Megosztom