Új sorozatok a Da Vinci TV-n

Novemberben minden vasárnap éjjel új sorozattal jelentkezik a Da Vinci TV esti programblokkja. Két műsor a világűrrel, míg a harmadik Földünk állatkertjeivel foglalkozik.

November 10. vasárnaptól minden hetet egy szuper új dokusorozat zár a Da Vincin. A megújult felnőtt programblokk friss tartalmakkal bővült. A világ állatkertjei, a Voyager űrszondák, és a Föld körül keringő űrszemét lesz terítéken a premier műsorokban. A csatorna szlogenje szerint a kíváncsiság öröm, a Da Vincit nézni pedig novemberben is minden korosztálynak érdemes.

Űrtisztítók

2019. november 10. vasárnap 22:00

Képzeld el, hogy minden kis szemét, amit eldobsz, 2,700 km/óra sebességgel távolodik tőled! Őrülten hangzik? A fejünk fölött az űrben pontosan ez történik! Régi műholdak, űrhajódarabok, még űrhajóskesztyűk is repkednek ott fönn, most pedig el kell őket takarítani. Sorozatunkból kiderül, miért fontos eltüntetni a szemetet, és mi lenne, ha nem tennénk ezt az űrben is.

Voyager – Út a végső határig

2019. november 17. vasárnap 22:00

Voyager. Két kis űrhajó, mindkettőben a földi élet lenyomata. Alapvetően változtatták meg a világűrről alkotott képünket 1977 óta, mikor először fellőtték őket. Most pedig ezek lesznek az első ember alkotta szerkezetek, amik elhagyják a naprendszert. A Da Vinci TV új műsora e tudományos kutatás egyedülálló történetét mutatja be.

Kell az állatkert?

2019. november 24. vasárnap 22:00

Sokan emlékeznek az izgalmas pillanatra, mikor először jártak állatkertben. De biztos, hogy ketrecben kell tartanunk az állatokat? Pusztán csak szórakozásra szolgálnak az állatkertek, vagy az állatfajok fenntartásában is szerepük van? Liz Bonnin ezekkel a kérdésekkel indul útnak, hogy világszerte állatkerteket keressen fel, tudósokkal beszélgessen, és megvizsgálja az állatkertek szerepét a 21. században.

  • Megosztom