Új sorozatok a Da Vinci TV-n

A Da Vinci TV-csatorna vasárnap két új sorozatot indít. A gyermekeknek szóló szórakoztató ismeretterjesztést a felnőtteknek szóló, komolyabb kérdéseket feszegető műsor követ. Miért nem ugrálnak az elefántok? Valóban el kell-e hagynunk a húst, ha fontos a bolygó jövője? De klassz! és Mindent a húsról a Da Vinci műsorán december 1-től.

Alszanak-e a hangyák? A répától tényleg jobban látunk? Miért nem tudnak ugrálni az elefántok? Mitől keletkezik az izomláz? A De klassz! c. új sorozat a Da Vinci műsorai között rövid, 3 perces epizódokban ismertet elképesztően érdekes dolgokat. Minden epizódban más kérdést tesznek fel, és válaszolnak meg vicces és érthető módon. Az új műsor minden nap, hétköznap és hétvégén is jelentkezik, hogy észrevétlenül tanítson olyan dolgokat, amiket sokszor a felnőttek sem tudnának megválaszolni.

A Mindent a húsról c. felnőtteknek szóló új sorozat azt vizsgálja, meg tud-e birkózni a bolygó az emberek egyre növekvő húsigényével. Milyen húst fogyasszunk, ha csökkenteni szeretnénk ökológiai lábnyomunkat? Michael Mosley host a húsimádat hatásait vizsgálja és környezetkímélő megoldásokat keres. A hagyományos gazdálkodás lenne a válasz? A BBC sorozata Magyarországon először a Da Vinci TV műsorán.

  • Megosztom