Új riválist kap a CNN és a BBC

NBC Sky World News néven indít nemzetközi hírcsatornát a Comcast, a lépéssel a CNN International és a BBC World News jelenlegi uralmát törnék meg. A tervek szerint 3500 fős csapattal rajtol majd az új csatorna, ami várhatóan 130 millió háztartásba jut majd el az Egyesült Államokon kívül.

A CNN International és a BBC World News jelenleg egyértelműen uralják az angol nyelvű, globális hírcsatornák piacát. Mindkét adó közel 500 millió háztartásban és szállodai szobában fogható, hasonló nagyságrendű, nemzetközi hírcsatorna még az Al Jazeera, ami 300 millió körüli otthonban érhető el.

A Comcast még 2018-ban vette meg 39 milliárd dollárért az angliai központú Sky médiacéget és most érezték úgy, hogy eljött az idő az NBC News és a Sky alapjain egy új, nemzetközi hírcsatorna létrehozására. Az NBC Sky World News a nyáron rajtolhat, a központi szerkesztőség a Sky központjában, London nyugati részén lesz. Már az indulásnál 3500 fős stábbal számolnak és a tervek szerint még 100-200 további munkatárssal bővül majd a csapat.

A tervek szerint világszerte 10 új irodát nyitnak majd, mintegy 50 százalékkal kibővítve ezzel az NBC és a Sky riporteri kapacitását. Az új csatorna az Egyesült Államokon kívül 130 millió háztartást tud elérni, nagy kérdés azonban, hogy miből finanszírozzák majd. A szakértők szerint ugyanis nem valószínű, hogy építhetnek majd a disztribúciós díjakra, amelyek a CNN és a BBC Word bevételeinek több mint harmadát teszik ki.

  • Megosztom