Új régiós elnök a Lenovo-nál

Giovanni Di Filippo a Lenovo adatközpontokkal foglalkozó üzletágának az Európát, Közel-Keleti régiót és Afrikát tömörítő EMEA régiós új elnöke.

Giovanni széleskörű szakmai tapasztalati háttérrel érkezik a Lenovo DCG-hez. Több felsővezetői pozícióban vállalt előremutató szerepet abban, hogy sok milliárd dolláros technológiai vállalatoknál átalakítsa a kereskedelmi szervezetet. A Lenovo előtt Giovanni a Riverbed Technology-nál dolgozott, mint az EMEA régióban kereskedelmi csatornákért és stratégiai együttműködésért felelős alelnök. Itt a „csatorna mindenek előtt” stratégiája eredményeként ez a régió lett a 2018-as év legjobban teljesítő területe. Korábban több alelnöki szintű pozícióban dolgozott az SAP globális kereskedelmi csatornáért felelős részlegeinél. Ezelőtt a Cisco ügyvezető igazgatója volt a kelet-közép-európai, valamint a karibi régióiban, de feladatköre később kiterjedt a Kelet-Közép-Európát, a szovjet utódállamokat és a Közel-Keletet összefogó, 42 országot lefedő, 3 milliárd dolláros terület irányítására. Kereskedelmi vezetői tapasztalatait a Sun Microsystemsnél és a Compaq Computers nemzetközi csapatainál gyűjtötte.

Az elmúlt időszakban Giovanni több európai startupnak dolgozott tanácsadóként, ebben a szerepkörben a tartós növekedés elérésében, és a nemzetközi kereskedelmi folyamataik megszervezésében segítette a vállalkozásokat. Ezek a tapasztalatok jelentős mértékben bővítették rálátását az üzleti agilitás és innováció aktuális kérdéseire.

Giovanni elkötelezett híve a teljes partneri ökoszisztémán alapuló, még intelligensebb kereskedelmi modelleknek, és kidolgozta saját, következő generációs üzleti architektúráit is, gyors üzemeltetésű kereskedelmi modell, illetve partner-kvadráns modell néven. Elhivatott a szakemberek folyamatos fejlesztésével kapcsolatban, nemzetközi csapatának építésével pedig igyekszik a Lenovo DCG partnerei és ügyfelei elégedettségét növelni.

Giovanni Svájcban, Zürichben él, alap- és mesterdiplomákkal rendelkezik különféle szakmákban, többek között banki, üzleti adminisztrációs, kereskedelmi és marketing területen, valamint több üzleti diplomát szerzett világszerte.

  • Megosztom