Új podcastsorozatot indított a WMN

A WMN Al Ghaoui Hesnával indított új podcastsorozatot, A Bátorságlabor Hesnával premieradásának vendége Pál Feri atya volt.

Új, pszichológiai témájú podcastsorozattal erősített február 4-től a WMN: a Bátorságlabor Hesnával műsorban Al Ghaoui Hesna Prima Primissima-díjas újságíró-riporter, író hétről hétre a segítő szakmában dolgozó vendégekkel beszélget félelemről, bátorságról, lelki alkalmazkodóképességről. A csütörtökönként jelentkező sorozat első adása, amelynek vendége Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés szakember volt.

Emellett D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus népszerű sorozata, a Beszélnünk kell! és a Csepelyi Adrienn nevével fémjelzett Popfilter is hamarosan folytatódik.

„Az utóbbi két évben egyre jobban elkezdett érdekelni a trauma és a lelki alkalmazkodóképesség témája. Ahogy a félelem kutatása kapcsán újra és újra elővettem azoknak az embereknek a történeteit, akikkel az elmúlt tíz évben találkoztam, forgattam háborús és békés terepen, megfogalmazódott bennem, hogy akaratlanul is olyan sorsok érdekeltek leginkább, amelyeknek a főhőse a traumatikus élményből hosszú távon építkezni, tanulni is tudott. Kiderült, hogy létezik a poszttraumás növekedés jelensége, és hogy igenis képesek vagyunk tanulni, gazdagodni a terhelő élményekből. De vajon min múlik ez, és min múlik a lelki ellenállóképességünk? Ez az a kérdés, ami végképp aktuálissá vált a járvány megjelenésével” – mondta Hesna, akinek a műsorát az az iránti kíváncsisága ihlette, hogy megtudja, Magyarország elismert szakemberei mit gondolnak erről a témáról.

  • Megosztom