Új műsorral erősít a TV Paprika

Új saját gyártású műsort indít a TV Paprika „A világ késsel-villával” címmel, amelyben Bede Róbert és Kapusi Gerti receptjeivel a világ 20 országában tehetünk gasztro-kirándulást. Az ételeket úgy készítik el, hogy ha megtetszik valami, nem kell azonnal repülőre szállni, a hozzávalókat a nézők maguk is könnyen beszerezhetik.

Sokan nehezen hiszik el, de néha nem is olyan nagy ördöngösség elkészíteni egy-egy távoli ország receptjeit könnyen és bárhol beszerezhető alapanyagokból. Nem muszáj Brazíliáig utazni egy feijoadáért, vagy Mexikóig egy jó tres leches-ért, de még a shmenka nevű pacalleves sem olyan bonyolult, hogy csak Tunéziában tudják megfőzni az emberek.

A korábbi nagy sikerű „Európa késsel-villával” után most már nem csak az öreg kontinensen, de az egész világon gasztro-kirándulhatunk, mivel márciustól Bede Róbert hibátlan főételeket, Kapusi Gerti pedig ínycsiklandó desszerteket tálal nekünk a TV Paprikán. „A világ késsel-villával” című sorozatban olyan könnyen elkészíthető fogásokat mutatnak be, melyekkel bárki színesítheti szokásos recepttárát, és ahogyan már megszokhattuk, számtalan sütési, főzési tippet és trükköt elleshetünk tőlük.

20 epizód alatt 20 nemzet tipikus ételeit ismerhetjük meg Marokkótól kezdve, például Thaiföldön át egészen Argentínáig. Az ételeken keresztül bepillantást nyerhetünk az országok kultúrájába is. Mert honnan máshonnan tudnánk meg például, hogy a dél-afrikai konyhára milyen sok nemzet volt hatással, és hogy a meltkert nevű tejes pitét a holland telepesek vitték be az országba?

Az új műsor március 5-én, hétfőn 20:30-kor indul a TV Paprikán. Az első epizódban, amely Marokkóba kalauzol el, csirkés pastilla és kókuszos hógolyó készül. A folytatásban minden hétköznap ugyanebben az időpontban jelentkezik „A világ késsel-villával” egy-egy ország különleges ételeivel.

  • Megosztom