Új megoldással próbálkozik a HVG

Pártoló Tagság programot indít a HVG – derül ki Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő hvg.hu-n közzétett írásából. A lap azzal indokolta a döntést, hogy a független sajtót ellehetetlenítő politika, valamint a közösségi, illetve a keresőoldalak reklámpiaci terjeszkedése nyomás alá helyezi a lapeladás mellett a hirdetésekre épülő üzleti modellt ezért van szükség új bevételi forrásra.

Nagy Iván Zsolt emlékeztet arra, hogy közel egy éve azt mondták, a sötétség nem tart örökké, majd azzal folytatták: legyen világosság! Mint fogalmaz, azt érezték akkor, és így látják most is, hogy a magyarországi sajtó a rendszerváltás óta nem volt olyan tragikus helyzetben, mint az elmúlt években, de kiváltképpen most.

Most azt látják, a világosság még nem jött el, és Nagy Iván Zsolt szerint a magát függetlennek tartó sajtónak továbbra is küzdenie kell, hogy az maradhasson, ami mellett hitet tett. Ennek jegyében a HVG elindítja Pártoló Tagság programját.

Az új kezdeményezésről szóló beszámoló szerint azt szeretnék, hogy olvasóik közelebb kerüljenek szerkesztőségükhöz. A programban három tagsági csomagból lehet választani: Barát, Partner, Patrónus. A belépő csomagunk már havi 500 forintért, egy kávé áráért elérhető.

A csomagok részletes tartalmát itt lehet megnézni. Már az évente 6000 forintba kerülő alapcsomagban is van többek között heti hírlevél és HVG-túra, ami látogatást jelent a lap szerkesztőségében. A Partner csomag 12 ezer forint évente, ez már mozival és HVG-könyvvel is kiegészül, míg a 36 ezer forintos patrónus csomag HVG-s rendezvényekre is bejutást biztosít, illetve hozzáférést a digitális tartalmakhoz.

  • Megosztom