Új magazin a hazai lappiacon

Az IQ Press Kft. gondozásában megjelenő BBC Kertvilág magazin ezentúl évente 10 alkalommal jelenik meg, első lapszáma február 22-től kapható.

A BBC Kertvilág praktikus ötletekkel, hasznos tanácsokkal, aktuális tennivalókkal várja régi-új olvasóit. Tartalmában mind a díszkert, mind a haszonkert téma jelen van. A magazin évente 10 alkalommal jelenik meg, kezdő és gyakorló hobbikertészeknek egyaránt szól. Foglalkozik a kertgondozással, virág-, és zöldségtermesztéssel, és legaktuálisabb kerti problémák megoldását is bemutatja praktikus cikkekkel, gyönyörű fotókkal. Helyet kapott továbbá benne egy kerti virág-, és zöldség vetőmag naptár is, aktuális tennivalókkal.

„A BBC Kertvilág magazint hiánypótoló jelleggel jelentettük meg, elsősorban a 2017-ben kiadott bevezető lapszám kiváló olvasópiaci fogadtatása alapján. Büszkék vagyunk arra, hogy a BBC Gardeners’ World magyarországi kiadási jogát mi szereztük meg, és így egy újabb, nagyon erős márkával tudtuk erősíteni magazinportfoliónkat. Ráadásul a BBC Kertvilág jól illeszkedik home&garden lapcsaládunkba, melynek másik húzóterméke az Otthon magazin.”– mondta Bőcs András, az IQ Press Kft. ügyvezetője.

„Az olvasói visszajelzésekből tudjuk, hogy nagyon nyitott a piac egy hiteles, ugyanakkor szép hobbikertész magazinra. A szerkesztéskor az eredeti BBC-s tartalomra támaszkodunk, de természetesen helyet kapnak a lapban magyar történtek is. A brit partnertől sok támogatást kaptunk, hogy a sztenderdjeiket követő színvonalas termék készülhessen, ezért nagyon bízom abban, hogy ami Nagy-Britanniában a legkedveltebb kerti lappá tette a BBC Gardeners’ World magazint, az Magyarországon is sikerre viszi a BBC Kertvilágot.” – mondta Boda Ildikó főszerkesztő, a home&garden portfólió vezetője.

A BBC Kertvilág a hobbikertészek, kertimádók magazinja, 30 000 nyomott példánnyal, 80+4 oldalon jelenik meg. A magazin fogyasztói ára: 745 forint és a Lapker, Magyar Posta, Color terjesztési csatornáin lesz megvásárolható.

Az IQ Press Kft. magyar tulajdonban lévő, piacvezető DIY-, home&garden magazin kiadó és a rejtvénylap piac meghatározó szereplője. Kiadványai között szerepel a Praktika, az Otthon magazin, az ezekhez tartozó külön kiadványok, az Ötlet Mozaik, valamint a 61 éves Füles rejtvénylap, a Kis Füles-a gyerekek rejtvénylapja, a KLUB, UHU rejtvénymagazinok és további ötven rejtvénylap, illetve kreatív, kézimunkával kapcsolatos hobbimagazin.

  • Megosztom