Új kihívója van a csúcskategóriás mobiloknak

A realme első nemzetközi rendezvényén hivatalosan is bemutatta az idei év csúcsmodelljeit kihívó realme GT okostelefont.

A realme GT kialakítása a Gran Tourismo (GT) sportkocsik alapkoncepciójára épül, amelyeket luxuskategóriás megoldásokra építve nagy sebességre, kivételes teljesítményre és hosszabb távokra terveztek. Ezt a koncepciót a GT széria üveg burkolattal és a hátlapon 3D fényvisszaverő kialakítással képviseli, a vegán bőr verziónál pedig a készüléken végigfutó, jellegzetes gyorsítócsík idézi a sportautók kirobbanó erejét.

Az üvegbe burkolt verzió két színben érhető el, Száguldó ezüst (Dashing Silver) és Száguldó kék (Dashing Blue) változatban, a hátoldali mintázat levegőt hasító nyílvesszőket idéz a sebesség és a dinamizmus jelzéseként. A vegán bőr verzió a mobilok körében ritka, Verseny sárga (Racing Yellow) színnel tiszteleg az önmagukat mindig újraalkotó és fáradhatatlanul kihívások elé állító felhasználók előtt. Az iparág első, kéttónusú bőr kialakítása nem csak egyedi, luxus megjelenést biztosít, hanem olyan gyakorlati előnyökkel is bír, mint az ujjlenyomatoknak és szennyeződéseknek való ellenállás vagy a fokozott törésállóság.

A realme GT a jelenleg elérhető legkifinomultabb szettel, a Qualcomm Snapdragon 888-cal dolgozik, amit új, szuperhatékony LPDDR5-ös memóriamodulok és a leggyorsabb írási és olvasási sebességet kínáló UFS 3.1-es szabványú belső tárhely kísér, alátámasztva ezzel a gyártó elkötelezettségét, hogy világszerte elérhetővé tegye a csúcskategóriás teljesítményt minden felhasználó számára.

A legfejlettebb 5 nanométeres gyártástechnológiát kiaknázva a Qualcomm Snapdragon 888 lapka jelentősen megnöveli a realme GT teljesítményét és a mesterséges intelligencia (AI) számítási kapacitását. Míg a készülék CPU teljesítménye 20%-kal nőtt, az energiafogyasztás 50%-kal csökkent az előző generációhoz képest, köszönhetően a nagyobb és erősebb Cortex-X1-es mag, és a három, nagy teljesítményű új generációs Cortex-A78-as mag kombinációjának.

A ‘leghűvösebb 888’ megalkotása érdekében a realme GT új generációs (VC) hűtőrendszert vet be, ami alapvető szerepet tölt be a készülék maximális teljesítményének hosszútávú fenntartásában azáltal, hogy a hőelvezetés optimalizálására rozsdamentes acél szerkezetet alkalmaz. A tesztelés során a rozsdamentes acél gőzkamrát integráló hűtőrendszer 50%-kal magasabb hűtési teljesítményt mutatott, mint a hagyományos, rézből készülő gőzkamrás megoldások, ami így a processzor hőmérsékletét akár 15 °C-kal is képes csökkenteni.

Továbbá a realme GT, a 186 grammos tömeg és ultravékony készüléktest ellenére 4500 mAh-s akkumulátort kapott 65 wattos SuperDart vezetékes gyorstöltéssel, amivel egy teljes feltöltés mindössze 35 percet vesz igénybe. A készülék 6,43 hüvelykes, 120 Hz képfrissítésű Samsung Super AMOLED panelje még a legelszántabb játékosok igényeit is kielégítő, magas reszponzivitást biztosít.

A realme GT háromelemes kamerarendszere 64 megapixeles Sony főszenzorral dolgozik és vadonatúj éjszakai portré módot, illetve AI képességeket kínál a professzionális képminőség érdekében.

  • Megosztom