Új kézbe kerül az Arsenal

Az Arsenal futballklub kisebbségi, 30 százalékos tulajdonosa, Alisher Usmanov elfogadta a többségi tulajdonos, Stan Kroenke 600 millió angol fontos ajánlatát és kivonul a csapatot irányító részvénytársaságból. A tranzakció keretében az egyesületet 1,8 milliárd fontra értékelték.

Stan Kroenke a kivásárlást egy tulajdonában álló cég, a KSE közreműködésével bonyolította le. A KSE közleménye szerint a klub magánkézbe kerülése segíteni fogja az Arsenal „törekvéseinek és stratégiai céljainak megvalósítását”. Stan Kroenke kijelentette: a KSE „nem áll meg Alisher Usmanov üzletrészének megvásárlásával, célja a 100 százalékos tulajdonhányad megszerzése. A KSE azon van, hogy a klub folyamatosan a brit Premier League és a Bajnokok Ligája megnyeréséért versengjen, és hasonló trófeákat gyűjtsön az utánpótlás- és a női csapatok mezőnyében is.”

Annak érdekében, hogy saját kezébe vehesse a klub irányítását, Stan Kroenke 45 millió fontos saját tőkéből és 557 millió font hitelből tőkeemelést hajt végre. A kivásárlási ajánlat mögött semmiféle adósságteher nincs, semmi olyasmi, ami az Arsenal teljesítményétől függene – írta a novekedes.hu.

  • Megosztom