Új hírek a rádiós piacról

Tovább használhatja eddigi frekvenciáját az Érd FM 101,3, Mosonmagyaróváron már lehet pályázni, Budapesten pedig az utoljára a Civil Rádió által használt frekvencia pályázatán történt előrelépés.

A Médiatanács a szolgáltató kezdeményezésére további hét évvel – 2028. február 23-ig – megújította az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. Érd 101,3 MHz helyi rádiós frekvenciára szóló jogosultságát, így azon továbbra is a kereskedelmi jellegű Érd FM 101,3 hallható majd. A médiatörvény 2019-ben elfogadott módosítása óta ez az első alkalom, hogy a szabályszerűen működő médiaszolgáltató a frekvenciahasználatot megújítással elnyeri, és a korábbiaktól eltérően nem 5, hanem 7 éves időtartamra – olvasható a testület közleményében.

Véglegesítette a testület a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi vételkörzetű frekvencia pályázati felhívását közösségi jelleggel. Az ajánlatokat november 24-én lehet majd benyújtani.

A Médiatanács elfogadta és honlapján véleményezésre közzéteszi a Budapest 98,0 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű használatra. A frekvencián utoljára a Civil Rádió szolgáltatója sugárzott, amelynek jogosultsága tavaly decemberben lejárt.

  • Megosztom