Új hely nyílt a Balatonnál

Felteszi Balatonszárszót a gasztrotérképre a Kistehén Burger Étterem. Az idén megnyitott hamburgerező a finom ízek mellett magas színvonalú kiszolgálással és igényes dizájnnal csábít.

Tizenhárom hamburger közül választhat az, aki betér a balatonszárszói Kistehén Burger Étterembe. Az étlapon a főszerep a marháé, de emellett csirke – és sertéshúsból készült burgereket is megkóstolhatunk sőt, a vegetáriánusoknak sem kell beérniük egy salátával, hiszen a kecskesajtos vagy a portobello gombával készült hamburger kifejezetten nekik készült. A hely különlegessége a Balaton Burger, amihez a halpogácsa 100% halból készül, a főszakács saját receptje alapján. Az étlapon emellett grillezett húsok is szerepelnek, a hamburgerek pedig gluténmentes zsemlével is kérhetők.

Nem bízták a véletlenre a sikert a tulajdonosok: a húspogácsa Ausztriából, a kecskesajt pedig Franciaországból érkezik. A többi alapanyag kiválasztásánál is a magas színvonal biztosítását tartották szem előtt, helyi termelőktől kerül a tányérra a sok finomság.

A nyári hőségben érdemes megkóstolni a Kistehén házi készítésű limonádéit, amelyek hamar a vendégek kedvenceivé váltak. A tulajdonosok kedvence a gyömbéres-citromos-mentás limonádé, aminek a receptjét egy Peruból származó volt kollégától kapták, ezért róla nevezték el Rolandonak. Aki komolyabb italokra vágyik, a balatoni régiókból válogatott borok közül is választhat.

Az ízek mellett a hely másik erőssége, hogy a gasztronómiai élvezeteknek magas színvonalú éttermi kiszolgálás, és egyedi dizájnnal megalkotott, igényes környezet mellett hódolhatunk. Az étteremben minden a marhák köré épül: szalmabálák, fejőgépek és igazi cowboy nyergek biztosítják a hangulatot – utóbbiak a gyerekek nagy kedvencei lehetnek, ugyanis fel is ülhetnek rájuk.

A Kistehén Burger Étterem tulajdonosai Dr. Haász Veronika jogász, aki az adminisztratív feladatokért, valamint a marketingért felel, Szekér Christian konyhafőnök, aki több mint húszéves szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint Szekér Dénes, aki az elmúlt 6 évben Ausztria elismert vendéglátóhelyein – többek között Bécs egyik legjobb hamburgerezőjében – szerzett tudását hozta a szárszói étterembe. Korábban mindhárom tulajdonos külföldön dolgozott, és mivel mindannyian szárszói gyökerekkel rendelkeznek, régi vágyuk teljesült a burgerező megnyitásával. Rajtuk kívül hét alkalmazott erősíti a csapatot, amelynek létszámát tovább növelik majd.

“Úgy látjuk, a Balaton az elmúlt években újra fejlődésnek indult, és szükség van az újításokra minőségi vendéglátóhelyek létrehozására. Egész éves nyitvatartást tervezünk. Itt szeptembertől a vendéglátóhelyek nagy része bezár, pedig sokan szívesen beülnének valahová a szezon után is” – mondta el Szekér Dénes. A Kistehén vezetői ősztől kiszállítással, valamint hétvégén zenés programokkal és egyéb különlegességekkel várják majd a vendégeket.

 

  • Megosztom