Új elnökkel folytatja az ÖRT

Új elnököt választott az ÖRT, a jövőben dr. Molnár Kálmán, az Unilever Jogi- és Vállalati Kapcsolati Igazgatója tölti be ezt a pozíciót. Megyer Örs 21 év után visszavonult az elnökségtől és tiszteletbeli elnökként, valamint a panaszbizottság elnökeként segíti tovább az ÖRT munkáját. Májustól Gerendi Zsolt az új főtitkár, Fazekas Ildikó pedig igazgatóként a stratégiai feladatokra koncentrál.

Az ÖRT elnöki pozíciójából távozó Megyer Örs számára a „Reklám Önszabályozásért Nagydíj” elismerést adta át a szervezet nevében dr. Takács Ildikó az ÖRT alapító tagja. „Büszke vagyok arra, hogy ilyen sokszor bizalmat szavazott a reklámszakma jelentős részét tömörítő ÖRT tagság. A 21 évet a folyamatos bővülés és fejlődés jelentette, ugyanakkor a reklámipart érintő kihívások sohasem hagyták elkényelmesedni az ÖRT-öt. Új szolgáltatások bevezetésével, a reklám önszabályozás teljeskörű rendszerének valamennyi elemét felhasználva – előzetes véleményezés, monitoring és a szakma intenzív edukációja – dolgoztunk a reklámokba és a reklámipar önszabályozásába vetett hit kialakítása és megtartása érdekében. Megtiszteltetés számomra, hogy tiszteletbeli elnökként továbbra is számítanak rám és természetesen örömmel vállaltam a panaszbizottság elnöki feladatait is. Így nem is vissza, hanem tulajdonképpen oldalra lépek, 21 év után itt az ideje, hogy új elnök legyen. Jó kezekbe adom át a stafétabotot. Dr. Molnár Kálmán személyében kiváló új elnöke lesz az ÖRT-nek” – fogalmazott dr. Megyer Örs az ÖRT leköszönő elnöke.

„Megyer Örs kiegyensúlyozott, bölcs döntései és széleskörű szakmai elfogadottsága kiváló példaként állnak ellőttem. Biztos vagyok abban, hogy a két alelnökkel Mező Lászlóval és Galavics Andrással és a választmányba most választott tagokkal – akik a reklámipar nagy egyéniségei –, valamint az ÖRT kiváló munkatásaival remek csapatot alkotva dolgozunk majd az ÖRT további fejlődéséért. Az ÖRT konkrét, reklámetikai eljárásaiban a továbbiakban is biztosított a döntéshozatal függetlensége, hiszen a panaszbizottság elnöki feladatait továbbra is Megyer Örs látja el” – nyilatkozta dr. Molnár Kálmán az ÖRT új elnöke.

„Örs személye valóban ikonikus, nagy szerencsénk van, hogy szakmai tudásának, kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozó egyéniségének értékeit az ÖRT élvezhette. Ugyanakkor ikonikus az is, hogy Molnár Kálmán személyében egy olyan vállalat képviselője tölti be mostantól az elnöki tisztet, amely a világon mindenütt az önszabályozás élharcosa, az önszabályozási ügyek fő támogatója. Ráadásul az Unilever volt az ÖRT alapításakor a hirdetői oldal fő szervezője. Szóval az állandóság és változás kiváló ötvözete jön létre” – hangsúlyozta Fazekas Ildikó főtitkár.

Az ÖRT Választmányának és Felügyelő Bizottságának tagjai:

Médiaoldal:

Csikesz Erika (TV2)

Dudás Gergő (RTL Klub)

Farkas Csaba (Mediaworks)

Fecske Zoltán (Publimont)

Galavics András (MTVA) – alelnök

Mészáros Kinga (Centrál Médiacsoport)

Miklósi Zoltán (HVG)

 

Ügynökségi oldal:

Bacsa Gábor (Dentsu-Aegis)

Bölcs Ádám (Well)

Csurgó Balázs (Havas Worldwide)

Csurgó Brigitta (Mito)

Gosztonyi Csaba (Carbon Group)

Mező László (MediaCom) – alelnök

Szarvas László (Café)

 

Hirdetői oldal:

Baráth Péter (Vodafone)

Fekete Zoltán (Márkaszövetség)

dr. Takács Ildikó (Trigránit)

Major Ferenc (Béres)

Mikházi Ildikó (L’Oreal)

Molnár Kálmán (Unilever) – elnök

Pálfalvi Márta (Heineken)

 

Az FB Elnöke Várkonyi Beáta (Danone), Blaskó Nikolett (ACG) és Szelei Szilárd (JcDecaux).

  • Megosztom