Új elnöke van a DKT-nak

Sopov István lett a Digitális Közönségmérési Tanács új elnöke, a szervezet tisztújító taggyűlésén új elnökséget is választott. Fontos újítás jön a digitális közönségmérésben.

A DKT 2018. február 12-én tartott tisztújító taggyűlésén a tagság egyhangúan támogatta a Gemius napi adatszolgáltatásának (OverNight) március 1-i indítását, frissítette a szervezet vezetésének összetételére vonatkozó szabályozást és megválasztotta az új tisztségviselőket. A szervezet új Elnöke Sopov István (Adaptive Media), aki Máth Andrást váltja a DKT elnöki székében.

„Tevékeny időszakot zárhatott le a DKT, az új módszertan bevezetésével lezárul a Máth András elnök vezetésével megvalósított közel 2 éves tenderfolyamat, de természetesen további feladatok vannak még előttünk. Legyen ez akár az adatvagyon programmatic ökoszisztémában való hasznosítása vagy a közelgő adatvédelmi szabályozás lekövetése. Köszönöm a tagok bizalmát és számítok az erős elnökség támogatására” – mondta Sopov István, a DKT elnöke.

„A most bevezetett forradalmi újításnak köszönhetően az online szakemberek az egy hónapos várakozás helyett akár már másnap hozzáférhetnek a közönségadatokhoz. A változások gyorsabb lekövethetősége, a rugalmasabb struktúra kezelés, jóval nagyobb flexibilitást biztosít a kiadóknak.

Az OverNight módszertan azonban a napi adatszolgáltatáson túl is számos fejlesztést foglal magába. A sokkal pontosabb valós felhasználó (Real User) és eltöltött idő (Active Time) mérés a piac számára magasabb minőségű adatokhoz való hozzáférést tesz lehetővé” – tette hozzá Ambruszter Géza, a Gemius Hungary ügyvezetője.

  • Megosztom