Új befektetőkkel erősített a Virtuózok

Új kisebbségi tulajdonossal erősített a Virtuózok Placido Domingóval közös, angliai bejegyzésű cége, a Virtuosos Holding Ltd., a magyar származású, venezuelai üzletasszony, Bárdossy Mária de Weisz szállt be a társaságba. A vállalathoz részvényesként csatlakozott Peter Draper a Manchester United korábbi marketingfőnöke és Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia korábbi kommunikációs igazgatója is. A Virtuosos Holding Ltd. rendelkezik a magyar klasszikus zenei tehetségkutató műsor nemzetközi jogaival.

A formátum nemzetközi terjesztése kapcsán a tulajdonszerzésről szóló mai háttérbeszélgetésen Peter Draper elmondta, hogy az Egyesült Államokra és az Egyesült Királyságra vonatkozóan már van megállapodás a licenc jogokról, így ott komoly esélyt látnak a tévés műsor elindulására. Emellett a kínai, dél-koreai és brazil piacot is nagyon ígéretesnek tartja a szakember. Peller Marianna, a Virtuózok formátum ötletgazdája és a cég vezérigazgatója jelezte, hogy az év végéig lesz még bejelentés azzal kapcsolatban, hogy hol lesz majd televízióműsor. Emellett elmondta azt is, hogy itthon az ötödik évadot is James Corden cége fejleszti. A nemzetközi piacokon egyelőre úgy tűnik, hogy inkább a kereskedelmi televíziók érdeklődnek a nálunk a köztévén futó tehetségkutató iránt.

Az egykor klasszikus zenei tanulmányokat folytató, közgazdász végzettségű, később férjével, a szintén magyar származású, Venezuelába emigrált Weisz Jánossal jelentős üzleti birodalmat felépítő Bárdossy Mária de Weisz jelenleg Bogotában és New Yorkban él, de számos erős szállal kötődik szülőhazájához. A Virtuózok nemzetközi sikere a befektetésen túl – saját bevallása szerint – Bárdossy Mária szívügye, amelyet elsősorban Dél- Amerikában, kiterjedt kapcsolatrendszerét latba vetve kíván elősegíteni. „Az az álmom, hogy elvigyem Kolumbiába is ezt a show-t, hogy lehetőséget adjunk az ottani gyerekeknek, hogy bemutathassák és fejleszthessék tudásukat. Az a terv, hogy megnyerjük a kezdeményezésnek Fernando Botero világhírű festőt, illetve az egyik legismertebb kolumbiai labdarúgót, Falcao-t” – mondta el Bárdossy Mária a mai háttérbeszélgetésen. A Virtuosos új kisebbségi részvényese hozzátette azt is, hogy a formátum Argentinába és Brazíliába való eljuttatására is vannak már elképzelések.

Az üzletfejlesztési feladatokért felelős alelnökké kinevezett és részvényesként is csatlakozó Peter Draper személyében komoly formátumú nemzetközi top manager lép a cégbe. Az Umbro Sportswear egykori európai marketingigazgatója, korábban a Manchester United cégcsoport marketing igazgatója és a Valencia CF marketing és kereskedelmi igazgatója jól ismert és megbecsült szakember az Egyesült Királyság és Európa vezető sport és marketing köreiben.

A világ egyik legjelentősebb művészeti ügynöksége, a Creative Artists Agency londoni irodájának egykori vezető munkatársaként a Virtuózok tehetségkutató, tehetséggondozó és minőségi szórakoztató profiljához szorosan is kapcsolódó tudással, kapcsolatrendszerrel rendelkező angol szakember az elmúlt egy évben végzett tanácsadói munkáját váltja a Virtuosos Holding Ltd. nemzetközi üzletfejlesztési alelnök pozíciójára. Közvetlen felettese Peller Mariann vezérigazgató lesz.

Szabó Stein Imre szintén részvényesként csatlakozik a Virtuosos Holding Ltd.-hez. Az RTL Klub egykori kommunikációs igazgatója (1999-2003 ), az MTV volt szórakoztató és film főigazgatója, az ATV korábbi tartalomfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese múlt évben köszönt le a Zeneakadémia kommunikációs igazgatói posztjáról. Nevéhez fűződik – többek között – a Bartók Világverseny és Fesztivál és a Marton Éva Nemzetközi Operaverseny felépítése, a Zeneakadémia brand nemzetközi újrapozícionálása. Továbbra is külső tanácsadóként segíti nemzetközi kommunikációs és televíziós tartalmi területen a Virtuózok külföldi televíziós megvalósulását és a brand építését.

A mostani bejelentést megelőzően, néhány hónapja szintén a Virtuosos Holding Ltd. kisebbségi tulajdonosa lett két jelentős kínai cég, a Wailian Education Group és a Deer Capital, valamint a világhírű spanyol operaénekes, Placido Domingo. A májusi, New York-i bejelentéssel egy időben írták alá a műsor nemzetközi gyártásáról szóló egyezményt a Los Angeles-i és londoni székhelyű Fulwell 73-mal. A The Late Late Show With James Corden és a Carpool Karaoke gyártója elnyerte a licenszjogokat a Virtuózok műsor nemzetközi verziójának elkészítésére, elsőként az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Dr. Batta András, a Zeneakadémia volt rektora és Miklósa Erika világhírű magyar szoprán is ekkor csatlakoztak részvényesként a céghez : mindketten a műsor első évadától meghatározó zsűritag- személyiségei a műsornak és művészeti, zenei kérdésekben szorosan együttműködnek Peller Mariannal, a klasszikus zenei tehetségkutató ötletgazdájával.

  • Megosztom