Új arculat a Kaspersky-nél

Új névvel és arculattal folytatja a világ egyik legismertebb információ-biztonsági cége, a Kaspersky Lab. A vállalat neve egyszerűen „Kaspersky” lesz, az új logó pedig a legmagasabb szintű szoftverfejlesztési tudás jegyében született meg.

A társaság új szlogenje, amivel a küldetésüket írják le a “Building a safer world” kifejezés lesz, ami hangsúlyozza elkötelezettségüket egy megbízható és átlátható jövő iránt, ahol mindenkinek végtelen technológiai lehetőség áll majd rendelkezésére, hiszen védelmet nyújtanak. A cég közleménye szerint az új branding hitelesen tükrözi üzleti fókuszuk fejlődését a “kiberbiztonságtól” az ennél jóval szélesebb “kiberimmunitás” fogalmáig.

“A vállalat 22 évvel ezelőtti megalapítása óta mind a kiberfenyegetések, mind az iparágunk hatalmas változását és fejlődését láttuk, miközben a technológia egyre növekvő szerepe tölt be a mindennapi életünkben – a munkában és otthon is. Napjainkban a világnak új igényei vannak, és arculatváltásunk tükrözi küldetésünket, amellyel ezeknek az új igényeknek kívánunk megfelelni nemcsak ma, hanem a jövőben is. Az internetes támadásokkal szembeni védelem terén elért sikereink sorozata azt mutatja, hogy képesek vagyunk segíteni egy biztonságosabb világ építésében is, amely ellenálló a számítógépes fenyegetésekkel szemben. Olyan világ, ahol mindenki szabadon élvezheti a technológia által kínált előnyöket” – mondta az új arculatról, Eugene Kaspersky, a vállalat vezérigazgatója.

A rebrand részeként a cég korszerűsítette arculatát is, hogy az tükrözze az alapvető értékeit. Az új logót geometriailag és matematikailag pontos betűk alkotják, amelyek a legmagasabb minőségű szoftvermérnöki szakértelmet képviselik.

“Az előző logónk alapját 1997-ben készítettük el, azóta természetesen sok minden megváltozott. Korábban a görög ábécé betűit használtuk, amelyek a kommunikációnk szélességének és mélységének megváltozása miatt már nem relevánsak – a jövőbe kell tekintenünk és a digitalizáció útján kell haladnunk. Logikusnak tűnt a Lab eltávolítása a nevünkből, amikor az új vizuális identitást fejlesztettük, mivel az arculatunkat is egyszerűsíteni akartuk oly módon, hogy az erősítse az újonnan ihletett filozófiánkat és küldetésünket, de egyben emelje ki cégünk sokrétű technológiáit” – mondta Andrew Winton, a Kaspersky marketingért felelős alelnöke.

  • Megosztom