Ügynökséget választott az IKEA

Befejeződött az IKEA médiaügynökségi tenderének helyi szakasza a Magyarország – Csehország – Szlovákia régióban. A vállalat a Vizeumot választotta új ügynökségének, az együttműködés 2017 januárjában kezdődik majd.

 

Az IKEA rendszeresen értékeli a marketing-szolgáltató beszállítóit, hogy biztosítsa a jó munkakapcsolatot a lehető legjobb ügynökségi partnerekkel. Az IKEA jelenlegi globális értékelő folyamatait 2016 áprilisában kezdte stratégiai médiatanácsadó partnere, az ID Comms, és médiaaudit-partnere, a MediaPath együttműködésével. A kutatás és négy erős stratégiai ajánlat beérkezése után az IKEA bejelentette, hogy a GroupM-mel és a Dentsu Aegis-sel kezdik majd meg a munkát.

 

A globális partnerek kiválasztása után a tenderfolyamat a helyi, regionális szakasszal folytatódott, négy ügynökség részvételével. „Mind a négy, az utolsó körben részt vevő ügynökség prezentációja egyértelmű összhangban állt az adatközpontú marketing köré tervezett jövőbeni irányunkkal. A győztes kiválasztása nehéz feladat volt. Minimális különbségeket mérlegeltünk, ugyanis minden ajánlat kiemelkedő minőséggel bírt” – mondta Michal Kroupa, az IKEA Magyarországért, Csehországért, és Szlovákiáért felelős külső kommunikációs menedzsere.

 

Az IKEA jelenleg az MEC médiaügynökséggel dolgozik együtt a régióban, az együttműködés az idei naptári évvel ér véget.


Tags: ,

  • Megosztom