Ügynökséget választott az Aperol

Meghívásos tenderen a Person Communicationst választotta PR-ügynökségének az Aperol: a megbízó a Coca-Cola HBC Magyarország, az olasz ital hazai forgalmazója.

 

A Person 2016 augusztusától dolgozik a márkának, a PR mellett a digitális kommunikációért és a social media menedzsmentért felel. Az együttműködés keretében indult el az Aperol Instagram-oldala, emellett tőlük származik az „Egész évben nyár!” szlogen, amely köré az új kampány épül.

 

Az ügynökség nemrég hiánypótló videót készített, amiben Gianni Annoni mutatja meg, hogyan készül az igazi Aperol Spritz.

 

Az Aperolt 1919-ben alkották meg a Barbieri fivérek, a Padovában született márka a második világháború után kezdett igazán népszerűvé válni Olaszországban. Alacsony alkoholtartalmának (11%), illetve egyszerre könnyeden kesernyés és édes ízének köszönhetően tökéletes aperitif. A Barbieri fivérektől az 1990-es években vásárolta meg a Campari International, így nemzetközi szinten is egyre jelentősebb márkává fejlődött.

 

A márka védjegyévé vált Aperol Spritzet már az 1950-es években kifejlesztették, de az igazi sikereit a Campari International felvásárlása után, 2000-től kezdve érte el. Az Aperol Spritz 2011-től érhető el Magyarországon.

  • Megosztom