Ugródeszka startupoknak

A V4 Startup Force célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének. Ezzel is megalapozva, hogy a legtehetségesebb cégalapítók itt építsék ki, és hosszú távon is a térségben tartsák innovációs tevékenységüket. A V4 Startup Force program fő támogatója a Nemzetközi Visegrádi Alap.

A négy közép-európai országot tömörítő Visegrádi Csoport a kontinens legdinamikusabban növekvő gazdasági térsége. A most induló programba jelentkező startupok közül a legjobb négy – országonként egy-egy – nyertes csapat májusban intenzív vállalkozásfejlesztésen vesz részt.

,,Célunk, hogy a régió tehetségei együtt fejlődjenek, már sikereik elején ismerjék meg egymást, és erősödjön kötődésük a régióhoz. Ezzel a programmal egy új közép-európai üzleti elit születésén is dolgozunk.” – mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője a V4 Startup Force nyitórendezvényén. Dávid F. Andor, a Visegrádi Alap ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy ,,a Visegrádi Alap feladata a tagországok közötti szinergiák megmutatása és kiaknázása, többek között, a vállalkozásfejlesztés révén. Ennek kiváló példája, a most induló program, amely a startupok önálló fejlődését és az együttműködési lehetőségek feltárását is lehetővé teszi.”

A program május 6-án, Budapesten indul, melyet 10 napos körút követ a további három visegrádi fővárosba, ahol a helyi üzleti és startup ökoszisztéma képviselőivel találkoznak a startupok. Kiváló mentorok közreműködnek a csapatok fejlesztésében és a startupok a térség vezető nagyvállalatainak is bemutatkozhatnak. Az ösztöndíjprogram a Design Terminal vezetésével és partnerei, a cseh UP21, a lengyel MIT Enterprise Forum CEE és a szlovák CAMPUS közreműködésével valósul meg.

A programban részt vevő startupok:

A cseh Whalebone kiberbiztonsági megoldása fertőzött weboldalaktól és rosszindulatú szoftverektől védi a hálózatokat.

A lengyel Renderro nagy tárhellyel és jelentős teljesítménnyel rendelkező felhőalapú munkateret biztosít animáció- és filmkészítőknek, grafikusoknak, mérnököknek és építészeknek.

Ugyancsak szoftveres megoldásokat kínál a magyar H4, ipari, gyártó vállalatok audit és minőségbiztosítási területein alkalmazhatóan.

A szlovák Virtual Everything virtuális és kiterjesztett valóságot használó megoldásokat kínál vállalatoknak, a sales, a marketing, a termékfejlesztési és a munkavállalói továbbképzési tevékenységet támogatva.

A Design Terminal Magyarország vezető innovációs ügynöksége. Küldetése az üzleti tehetséggondozás, a vállalkozói kultúra és az innovációs ökoszisztéma fejlesztése. A szervezet ma már számos nagyvállalattal is együtt dolgozik.

  • Megosztom