TV2: megdöbbentő fordulatok, de mit mondanak Simonék?

Megdöbbentő fordulatokat hozott a TV2 eladása, hiszen alig pár órával azt követően, hogy hivatalosan is bejelentették, Andy Vajna a Magyar Broadcasting Co. Kft.-n keresztül megvásárolta a médiacéget, Fonyó Károly azt közölte, hogy a társaság már október 13-a óta az övé. A TV2 sajtóosztálya Andy Vajnát tekinti tulajdonosnak, aki Dirk Gerkens-szel építene piacvezető tévét. Fonyó Károly tegnap este az ATV-nek nyilatkozva sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy volt-e elővásárlási joga, az viszont kiderült, hogy jogvitákra számít.

 

A magyar médiatörténelem egyik legfurcsább napja volt a tegnapi, hiszen kiderült, egyszerre két tulajdonosa is van a TV2 Csoportnak. Azt már napokkal korábban lehetett tudni a Figyelő beszámolója alapján, hogy Andy Vajna megvásárolta a médiacéget a Magyar Broadcasting Co. Kft.-n keresztül, és ezt tegnap délelőtt hivatalosan is bejelentették. Majd délután háromkor egy rögtönzött sajtótájékoztatón az új tulajdonos azt is elárulta, hogy mik a tervei. Piacvezető kereskedelmi tévét akar létrehozni, ennek érdekében vezérigazgatónak azt a Dirk Gerkens-t kérte fel, aki egészen márciusig az RTL Klubot irányította.

 

Aztán kora este robbant a bomba, a Fonyó Károly tulajdonában lévő Megapolis Media Zrt. ugyanis közleményt adott ki, amely szerint október 13-án megvásárolta a TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét, ezzel közvetett módon a TV2 országos médiaszolgáltató tulajdonosává vált. A Simicska Lajos médiaérdekeltségeinek egy részét átvevő Fonyó Károly este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának nyilatkozva elmondta, hogy a három nappal ezelőtti adásvételi szerződésről, mind Yvonne Dederick, mind pedig Simon Zsolt, a TV2 két ügyvezetője tudott, hiszen tőlük vette meg a csatronát, ezért értetlenül áll Andy Vajna mai bejelentése előtt. Magáról az adásvétel körülményéről üzleti titokra hivatkozva semmi konkrét részletet nem árult el, így nem tudható, mennyiért kelt el a TV2. A Megapolis közleményében jelezte, hogy a szerintük korábbi tulajdonosokat és cégvezetőket, Yvonne Dedericket és Simon Zsoltot menesztették.

 

Fonyó Károly az interjúban sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy volt-e elővásárlási joga a TV2-re. Azt viszont jelezte, hogy jogvitára számít Andy Vajnáékkal.

 

A TV2 sajtóosztálya tegnap este 9-kor reagált közleményben, amelyben az állt, hogy a Magyar Broadcasting Co. Kft. a mai napon adásvételi szerződést írt alá a TV2 Média Csoport Kft. 100%-os üzletrésze és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100%-át megtestesítő részvényei megszerzéséről. Az adásvételi szerződést az eladó TV2 Media Group Holdings Kft. és a CEE Broadcasting Holding Kft. nevében törvényes képviselői írták alá. A Magyar Broadcasting Co. Kft. így a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited üzletrészének tulajdonjogát per-, teher- és igénymentesen, érvényes szerződés alapján szerzi meg.

 

A TV2 tegnap este egy rendezvényt tartott, amelyen a Blikk beszámolója szerint Yvonne Dederick és Simon Zsolt azt mondták, hogy amíg nem zárul le a tranzakció Vajnáékkal, addig 100 százalékban övék a vállalat.

  • Megosztom