TV2-s műsorok vezetik a nézettségi toplistát

Összességében az RTL Klub magasabb főműsoridős közönségarányt ért el, mint a TV2, azonban hétvégén a Dancing with the Stars és a Sztárban sztár nagyon erős nézettséget produkált.

Főműsoridős közönségarány tekintetében a TV2 múlt héten azt hozta, mint egy héttel korábban, az RTL Klub esti share-je viszont 1,4 százalékponttal csökkent. Hétfőtől péntekig az RTL Klub nyerte a főműsoridőt, a hétvége viszont a TV2-é volt. Ugyanakkor heti szinten az RTL Klub továbbra is jelentős, közel négy százalékpontnyi előnnyel vezet.

Csoportszinten az elmúlt hetet az RTL Magyarország 28,3 százalékpontos eredménnyel zárta, a TV2 Csoport csatornái pedig 23,9 százalékot értek el. Nagyon szoros volt a verseny a nemzetközi csatornaportfóliók között. A ViacomCBS és a Sony 5,7-5,7 százalékos közönségarányt hozott össze és az AMC sem volt sokkal lemaradva a maga 5,6 százalékos heti share-jével.

42. hét / 41. hét / 40. hét / (főműsoridős share, 18-49 évesek)

RTL Klub – 15,8% / 17,2% / 17,2%
TV2 – 11,9% / 12% / 9,8%

Egyes hétköznap esti műsorok heti átlagos közönségaránya (42. hét, 18-49 évesek)

RTL Klub
Barátok közt – 8,2%
Híradó – 17,5% – hétfőtől vasárnapig
Fókusz – 16%
Drága örökösök – 17,4%
Nyerő páros – 17,9%
Barátok közt ismétlés – 6,7%

TV2
Remények földje – 11,4%
Tények – 16% – hétfőtől vasárnapig
Tények Plusz – 13,8% – hétfőtől szombatig
Mintaapák – 10,4%
Bezár a bazár – 7,7%
Újratervezés – 6%

A hétköznap esték a múlt héten sem hoztak sok izgalmat, ugyanis az esti hírműsortól kezdve a Barátok közt ismétlésig bezárólag nyerte a sávját az RTL Klub, ezen belül a Drága örökösök és a Nyerő páros alatt nagy fölénnyel. Ahol erősebb a TV2, az a délutáni, török szappanoperás sáv, ezen felül egyes napokon a Tények és a Tények Plusz is meg tudta szorongatni a fő konkurensét. A Mintaapák nézettsége beállt egy állandó szintre, – 153 ezer néző és 10 százalék körüli share – azonban a Bezár a bazár eredményei múlt héten romlottak, valamint az Újratervezés sem kapott erőre.

Ezzel szemben a hétvégi esti sávban elég jelentős sikereket tudott felmutatni a TV2. A 22 százalékos közönségarányú Dancing with the Stars-nak köszönhetően megnyerték a szombati főműsoridőt. Ezen belül a közös műsoridejükben a 17,3 százalékos A mi kis falunknál is jobban teljesített a TV2 táncos produkciója. A 12,5 százalékos közönségarányú Apatigris című sorozat pedig egész messze volt a TV2-s showműsortól.

A Dancing with the Stars egyébként még az előtte futó Tények Plusz nézőszámát is felhúzta. Általában a szombati Tények Plusz jóval gyengébb eredményt szállít a hétköznapi adásoknál, most viszont semmivel nem maradt el a hétfőtől péntekig terjedő időszaktól.

Vasárnap a TV2-s Sztárban sztár jobb közönségarányt (19%) produkált az RTL-es Álarcos énekesnél (17,7%), ráadásul nemcsak összetettben, hanem a közös műsorsávjuk idején is.

A fentieknek megfelelően a hét két legnézettebb műsora címnek TV2-s produkciók, a Dancing with the Stars és a Sztárban sztár örülhettek. A 18-49 éveseknél a két műsor 329 ezer és 306 ezer nézőt vonzott, a teljes lakosságnál pedig egymilliót és 947 ezret.

Az RTL Klubon a 18-49 éveseknél a legmagasabb, 298 ezres nézőszámot az Álarcos énekes hozta. A teljes lakosság körében pedig A mi kis falunk volt a legerősebb műsoruk, 789 ezer nézővel.

A tíz legnézettebb műsor a 18-49 éveseknél:

A tíz legnézettebb műsor a teljes lakosságnál:

 

Heszler Róbert

Adatok forrása: RTL / Nielsen Közönségmérés, TSV + vendég adatok

Megjegyzés: amennyiben nem jelezzük egy adatnál a célcsoportot, akkor az a 18-49 évesekre vonatkozik. A top 10-es táblázatokban a műsorok legnézettebb heti epizódjai szerepelnek.

Vendég adatok: a háztartásba érkező vendégekkel kalkulált nézettségi adatok.

Főműsoridő alatt a 19:00 és a 23:00 közötti időszakot értjük.

  • Megosztom