Tudom, mit néztél az idén nyáron

Közzétették a nyár legnézettebb online magyar zenei videóinak rangsorát: a listát Majka & Curtis & Blr Belehalok című dala vezeti.

 

Az első helyhez három hónap alatt csaknem 5,9 millió megtekintés kellett: ennyivel vezeti Majka & Curtis & Blr Belehalok című dala az Artisjus-YouTube Közösségi Toplistát.

A trió duplázott, az idei első toplistán is toronymagasan megelőzték a többi produkciót. Ezüstérmes 3,2 millió letöltéssel az Irigy Hónaljmirigy, míg Pamkutya 2,2 milliós nézettséggel éppen a listavezető Belehalok című dal paródiájával léphetett fel a nyári dobogó harmadik fokára.

A nyári toplistán a friss slágerek mellett 70 százalék az idei videók aránya. A 21 idei dal mellett 4 tavalyról származik, 5 pedig 2007 és 2009 között került fel a világhálóra. Ilyen például a Most múlik pontosan a Csík Zenekar feldolgozásában.

A YouTube egy-egy videó megtekintése után más dalokat is felkínál, ezért a nyári rangsorban nem ritka a duplázás. Majka négy felvételben érintett, Flour háromban, Young G, a Children of Distance és az Irigy Hónaljmirigy pedig 2-2 dallal szerepel a harmincas listán.

A nézettség azonban messze nem egyenlő a népszerűséggel, a nethasználók a like és dislike gomb segítségével visszajelzést is adhatnak. Bár a listán szereplő 30 zenei videónál a nem tetszik aránya 10 százalék alatt marad, a lista hét dala erősen megosztja a nézőket. E tekintetben rekordot dönt Cristofel Kubai ritmus című videója, amelyet ugyan csaknem 2 milliószor néztek meg, mégis a szavazók 87 százalékánál verte ki a biztosítékot.

A weben fogyasztott magyar zenei tartalmakat mérő Artisjus-YouTube Közösségi Toplista a 2012. június–augusztusi időszak megtekintéseit mutatja, a 10 legnépszerűbb videót 3 hónap alatt több mint 20 milliószor nézték meg – írta a hirado.hu.

 

  • Megosztom