Triplájára nőhet az NMHH elnökének fizetése

Az eddigi havi 1,3 millió forintról 4 millió forintra nőhet az NMHH elnökének fizetése, ha az Országgyűlés megszavazza az erre vonatkozó javaslatot.

A 24.hu beszámolója szerint „Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése” indoklással javasolja a parlament törvényalkotási bizottsága, hogy jelentős mértékű fizetésemelést kapjanak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetői. A médiatörvények módosításához múlt csütörtökön benyújtott összegző módosító javaslat szerint az NMHH-t vezető Karas Monika fizetése havi 1,3 millió forintról négymillió forintra nő.

Az elnök a négymilliós fizetésen túl egyebekben miniszteri juttatásokra jogosult, ez a hivatali lakástól a személyes gépkocsihasználatig terjed. Karas Monika a médiatanács elnökeként további 400 ezer forint tiszteletdíjra számíthat, a médiatanács tagjai pedig fejenként havi 1,6 millió forintra – derül ki a 24.hu összeállításából.

Az NMHH-elnök fizetésével együtt a médiahatóság főigazgatójáét is jelentősen emelnék, Aranyosné Börcs Janka az elnök fizetésének 60 százalékára lesz jogosult a javaslat alapján, ez havi 2,4 millió forintnak felel meg.

  • Megosztom