Tripla vendégszámot hoz a négynapos ünnep

Az idén négynapos húsvéti ünnepre a tavalyihoz képest már most csaknem háromszor több vendég foglalt a belföldi szálláshelyekre – derül ki a Szallas.hu legfrissebb adataiból. A legtöbben Egerbe, Hajdúszoboszlóra, Budapestre, Gyulára és Siófokra látogatnak.

 

Minden 4. magyar SZÉP-kártyával egyenlíti majd ki a számlát, az átlagos foglalási érték 49 667 forint. A legtöbben Egerbe, Hajdúszoboszlóra, Budapestre, Gyulára és Siófokra látogatnak – írja az MTI.

 

A Szallas.hu kutatása szerint a megkérdezettek 90 százaléka kifejezetten örül a döntésnek, és persze sokan ki is használják: minden harmadik foglalás 3 éjszakára, vagyis 4 napra szól – ismertette Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

 

A vendégek harmada hotelben keresi az ünnepi kikapcsolódást, amit népszerűségben a vendégház, az apartman és a panzió követnek. Az előfoglalások alapján Eger a legnépszerűbb, a Heves megyei települést sorrendben Hajdúszoboszló követi. Mivel a négy egybefüggő munkaszüneti nap már a környező országokat is elérhetővé teszi, így a külföldre irányuló magyar forgalom is nagyot ugrott idén, ez több mint háromszorosa a tavaly húsvéti értéknek – tette hozzá Mészáros Judit.

 

Az előfoglalások alapján a TOP 10 legnépszerűbb magyar település között van Szeged, Nyíregyháza, Miskolctapolca, Szilvásvárad, és Pécs – olvasható az MTI beszámolójában.

 

  • Megosztom