Tovább zsugorodott a pc-piac

A második negyedévben 60,5 millió személyi számítógépet adtak el világszerte az IDC friss adatai szerint, ez 3 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A HP megtartotta vezető helyét a gyártók között és növeli tudta értékesítését, a korábbi világelső Lenovo forgalma viszont 5,7 százalékkal csökkent.

 

Az előzetesen vártnál kisebb mértékben ugyan, de tovább zsugorodott a globális pc-piac a második negyedévben. Az IDC piackutató korábban 3,9 százalékos visszaesést várt éves összevetésben erre az időszakra, az előzetes adatok alapján viszont 3,3 százalékos volt a csökkenés.

 

A gyártók rangsorát az első negyedévhez hasonlóan a HP vezeti, ráadásul a társaság látványos fejlődést tudott felmutatni, 6,2 százalékkal tudta növelni értékesítését az egy évvel korábbihoz képest. Ezzel az eredménnyel egyébként a cég piaci részesedése már megközelítette a 23 százalékot.

 

A korábban hosszú ideig világelső Lenovo az április-júniusi időszakban is a második pozícióban volt, azonban a társaság pc-forgalma a globális átlagnál is nagyobb mértékben, 5,7 százalékkal esett vissza. A harmadik helyen található Dell stabil teljesítményt nyújtott, 3,7 százalékos növekedést értek el.


Tags: , , , ,

  • Megosztom