Tovább terjeszkedhet Vajna rádiója

A békéscsabai Csaba Rádióval is hálózatos megállapodást köthet az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó, a Rádió1-et működtető Radio Plus Kft. a Médiatanács döntése értelmében.

Ezen a héten is több rádiós döntést hozott a Médiatanács, amelyek közül az országos rádiópiac helyzetére az van legnagyobb hatással, hogy Andy Vajna rádiója újabb adóval kapcsolódhat hálózatba. A Csaba Rádió az új partner, ami a jövőben átveszi a Rádió1 műsorát, igaz 4 órát saját tartalommal tölt meg.

A Médiatanács a Budapest 101,6 MHz közösségi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázaton az egyedüli, alakilag és tartalmilag érvényes ajánlatot benyújtó Fontana Média Kft.-t hirdette ki nyertesnek, amely a szerződéskötéstől számított 120 napon belül köteles megindítania a Sola Rádió néven tervezett médiaszolgáltatását. A rádió koncepciója, hogy a reformáció 500. évfordulóján indulva a keresztény hit és értékrend alapjain minél szélesebb közszolgálati műsortartalmat közvetítsen minél több hallgatóhoz, alternatívát nyújtva a médiapiacon jelenleg szereplő liturgikus jellegű vallási adások mellett.

A tanács elfogadta a Tokaj 101,8 MHz helyi közösségi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, a dokumentumot tíz munkanapon belül közzéteszi honlapján.

A Médiatanács hozzájárult ahhoz is, hogy a Szeged 87,9 MHz rádiós frekvencián működő Európa Rádió november 6-tól megszüntesse hálózatba kapcsolódását a Debrecen 94,4 MHz-en szóló Európa Rádióval, és közösségi helyett kereskedelmi jelleggel folytassa működését.

  • Megosztom